Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gave dingen bouwen zonder restricties

TransIP biedt online-platform en moedigt klanten aan

Van pure professionals tot gepassioneerde hobbyisten, allemaal gebruiken ze het platform van internetbedrijf TransIP. “Wat ze gemeen hebben? Dat ze waanzinnig coole dingen bouwen”, aldus backend-developer Sven Wiltink (25): “Wij leveren de bouwstenen, zij maken het product. Zonder restricties. Als provider van bouwstenen zorgen wij dat klanten los kunnen gaan in onze virtuele speeltuin.” En los gaan ze, met voorbeelden te over.

Studeren kan slaapverwekkend saai zijn. Ook e-learning mist vaak een stukje inspiratie. Ken je dat? Gedachteloos klik je je een weg door de online syllabus. Hoe laat is het? Gaap… Maar gelukkig hebben de oprichters van technologiebedrijf Warp Industries daar iets op gevonden: virtual reality (VR) voor leermethodes “die echt binnenkomen”. Warp biedt tools om de VR-ervaring zelf te creëren en een stuk beleving toe te voegen dat met ‘gewoon’ leren onmogelijk is. Hoe dat zit? Stel: je gaat een reanimatie-training volgen. Je zet de VR-bril op en bevindt je direct in een crisissituatie. Je ziet mensen voor je ogen in elkaar zakken. Het huis staat in brand en het geschreeuw gaat door merg en been. OMG!

VR is een goedkope, schaalbare en onwijs leuke manier om medewerkers te trainen. Om dit allemaal mogelijk te maken, gebruikt Warp Industries het platform van het Nederlandse internetbedrijf TransIP. En niet alleen Warp Industries. Ook De Audiofabriek, Creator Surfcheck, FlexSol, Inventeers, Gearbooker, Gamebasics, uCrowds en tal van andere klanten werken samen met TransIP om gave dingen te bouwen. En dat is precies wat TransIP graag wil. “Onze klanten huren een stukje van onze servers en kunnen dan zelf helemaal losgaan”, aldus Sven Wiltink.

Unmanaged

"We willen het beste platform van Nederland draaien"

Het snel groeiende TransIP (onderdeel van team.blue) levert digitale tools waar innovatieve techies hun infrastructuur mee kunnen bouwen. Denk aan flexibele en schaalbare oplossingen op het gebied van domeinnaamregistratie, webhosting en VPS. “Al onze systemen zijn unmanaged”, legt Wiltink uit. “Dat betekent dat onze klanten altijd zelf bepalen wat er gebeurt. Wij zorgen ervoor dat het werkt. O ja, onze systemen bouwen we helemaal zelf. Zo houden we invloed op de betrouwbaarheid. Als klanten hulp nodig hebben, kunnen ze terecht bij ons supportteam.” 

Wiltink is sinds vijf jaar in dienst bij TransIP en werkt momenteel aan het VPS-platform. (VPS staat voor virtual private server.) Hij houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en bouwen van nieuwe features. Die klus is nog lang niet af. “We willen het beste platform van Nederland draaien”, zegt Wiltink droogjes.

Reclame maken voor TransIP doen de klanten zelf door te vertellen welke waanzinnige dingen ze maken. Neem Waterkaart.net, een realtime-waterkaart van Nederland, met bruggen, sluizen, jachthavens, getijden, waterstanden en windverwachtingen. Maar ook: zwemwaterkwaliteit en gegevens van KNRM-stations. Werkelijk alles is realtime te volgen op Waterkaart.net en draait op het VPS-systeem van TransIP.


Bedenker Martijn de Meulder bracht eerder al tientallen apps uit voor het bijhouden van weer, verkeer en watergegevens. Voor Waterkaart.net voegde hij veel losse informatie samen om de meest complete waterkaart van Nederland te maken. De app is gebaseerd op het kaartmateriaal van het Kadaster en toont meer dan honderdduizend nautische objecten. Een megaproject!

Singularity

Een van de interne vernieuwingen bij TransIP is gericht op het project Singularity, een platform dat processen in het bedrijf inzichtelijk en aanpasbaar maakt. Dit gebeurt met een zogenaamd event sourced framework, dat extensies mogelijk maakt voor verschillende groepen gebruikers, met op microservices gebouwde tools. Sven Wiltink: “Singularity wordt ontwikkeld door een ander team en ik ga er straks ook mee werken. Ons systeem wordt overgezet naar Singularity. Ze zijn nu intern aan het testen, ik heb al een mooie demo gezien.”

Bij TransIP is alles gericht op het leveren van bouwstenen, waar de klanten hun innovaties mee kunnen creëren op het vlak van machine learning, AI, gamification, simulaties, digital twins en immersive technology. TransIP wil verder gaan dan het gangbare en Wiltink is trots dat hij daaraan een steentje mag bijdragen. Ook voor hem betekent dat: voortdurend vernieuwen om de klanten te voorzien van een stabiel en overzichtelijk platform, waarop ze kunnen doen wat ze willen.

Begin zelf met bouwen

Ga naar de site van TransIP voor meer informatie

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T09:49:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.