Van Vliet: Terug naar de collegebanken

Dit artikel delen:

Woensdag 12 september was een unieke dag, ik ben samen met mijn 18-jarige zoon Tristan gaan stemmen. Het was voor hem de eerste keer en dat was goed te merken. Vol verbazing zag ik ‘m wat onbeholpen met het rode potlood kruisen. Een beetje verontschuldigend probeerde ik ‘m nog uit te leggen dat jaren geleden dit nog met een stemcomputer ging en dat we zelfs nog met de waterschappen via internet konden stemmen.

Hij was helemaal flabbergasted toen daags na de verkiezingen bleek dat zo'n 20.000 mensen fout hadden gestemd. Dit allemaal omdat een paar politici hun oren hebben laten hangen naar een overijverige nerd. ‘Lekker waterdicht' reageerde Tristan toen journalist Brenno de Winter trots op TV vertelde dat ie had gestemd met een valse ID.

Het wordt steeds lastiger deze jong volwassene uit te leggen dat mijn generatie het voor elkaar heeft. Als ik hem vertel hoe goed ik bezig ben met ‘Het Nieuwe Werken', kan-ie zijn glimlach niet onderdrukken. Ik lijk wel op vader Erik van de telecomreclame die uitleg van z'n zoon krijgt hoe ie mobiele data moet uitzetten.

Toen ik hem vertelde dat de Verenigde Naties Nederland op de tweede plaats laat scoren wat betreft e-overheid, dacht hij dat ik een mop aan het vertellen was.

Ondertussen kwam z'n vriendin binnen die vertelde dat er een groep vrienden naar Haren was afgereisd. Haren? Had ik iets gemist, of zo? Ja, een uit de hand gelopen feestje. Het is niet zo gek dat de politie in Haren project X heeft onderschat. De beslissers binnen bestuur en politie zijn mijn generatiegenoten.

Ik merk dat ik me langzamerhand begin te schamen. Ik heb m'n zoon leren fietsen, maar hij legt mij uit hoe de elektronica van mijn nieuwe auto werkt. Ik heb medelijden met de docenten van deze tijd. En begrijp ook waarom er zoveel studenten uitvallen. Je moet wel heel erg goed zijn als je de aandacht van deze generatie kunt vasthouden. Als vervolgens blijkt dat het logistieke schoolsysteem ervoor zorgt dat studenten maar een paar uur per maand op school zijn, heb ik de neiging om korting te vragen op het collegegeld. Of beter, ik denk dat ik zelf maar weer college ga volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

je krijgt een rotte sigaar uit eigen doos van Vliet.
ICT in bedrijfsleven is misschien niet altijd perfect, maar bij overheid tamelijk waardeloos : Diginotar, gemeente Amsterdam, UWV om maar wat te noemen.

Daar ga ik dus niet voor werken.. tenzij het goed verdient want ik blijf natuurlijk ZZP-er :-)

Ja Ja beste van Vliet, wie in dit vak niet bij blijft loopt snel achter.

Wees gerust, ook met 50+ is een mens nog in staat om wat te leren, als hij dat werkelijk wil.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-28T11:51:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.