Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

WHD promoot IT in een Duits pretpark

Computable Expert

Stijn Grove
ICT-directeur/cio. Expert van Computable voor het topic Datacenters.

Anderhalve week geleden vonden in Rust, Duitsland de World Hosting Days (WHD) plaats. Het jaarlijkse event voor de hosting en cloud community. In het Europapark pretpark kwam de gehele sector samen. Van grote cloud providers tot kleine hosters, van hardware leveranciers tot software vendors. Iedereen was er voor het congres, de beurs met vele nieuwe ontwikkelingen en natuurlijk de vele feesten!

In een decor van Zwitserse alpenhuisjes, Toscaanse stadjes en grote Münchener bierhallen compleet met bergachtergrond, was het elke avond weer raak. Door de prettige locatie, de welhaast perfecte organisatie en de vele gesponsorde feesten heeft het een aantrekkingskracht op velen. En velen ook uit Nederland. Om de tien meter hoor je wel Nederlands gesproken worden. Tijdens de lunch, borrels en feesten worden weer vele contacten aangehaald en gelegd. En tot in de kleine uurtjes. Juist die drie dagen wat verder van huis zorgen voor meer tijd hiervoor.

Actieve promotie

Een beurs als de WHD wordt ook door vele landen aangegrepen om zich te profileren. IJsland profileerde er zich als de perfecte plek voor datacenters. In de keynote speech, verzorgd door Julian Assange, prees deze IJsland als een van zijn aantrekkelijke vestigingslanden. Maar opvallender was dat Luxemburg nog groter aanwezig was, met een uitgebreide stand waarin overheid en vele bedrijven acte de présence gaven. Luxemburg ziet ict als één van de drie belangrijkste speerpunten in hun economische beleid. Xavier Bettel, premier en minister van Telecom, is hierin ook een grote actieve aanjager. De Luxemburgers promoten heel actief hun land als vestigingsplaats. Met inmiddels namen als bijvoorbeeld Amazon, Apple, eBay en Skype is dit een succesvol beleid. Naast deze actieve promotie hebben ze - samen met telecom en datacenter infrastructuur - een juridisch en fiscaal vestigingsklimaat gecreëerd waarin hevig wordt geïnvesteerd.

Nederland was ook aanwezig met de Dutch Masters of Cloud. Op eigen initiatief van een aantal cloud-partijen profileerden ze zich als de oud-Hollandsche grootmeesters van nu! Ze zien de samenwerking juist als belang voor het succes van het Dutch Masters of Cloud. Zoals ze zeggen: Meer massa betekent meer slagkracht. Dat betekent betere deals en meer aandacht voor iedereen die mee doet. Een erg goed initiatief dat de zaal een mooi oranje tintje gaf.

Volgend jaar

Bij de WHD jaargang 2015 zijn we er zeker weer bij. Een mooi moment ook voor Nederland om zich nog meer te promoten als de plek waar je moet zijn. Want Luxemburg en andere landen zullen heus niet stil zitten.


Wel nog een leermoment voor volgend jaar, de Silverstar achtbaan niet doen na het bierfest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dutch Masters of Cloud, die kende ik nog niet. ;)

@Cordny: oud-Hollandsch? Dat is dan de Verenigde Oostindische Cloud.

@Michiel Dat is een goede. Maar het klinkt als een leuk uitje: lunches, borrels, feesten, biertenten en een achtbaan.

@Michiel Je hebt wel veel van die cloud-initiatieven nu in NL: Eurocloud, SaaS4Channel,SaaS Cloud netwerk

Is dit ook niet voor het buitenland verwarrend
Dan kun je beter 1 VOC hebben ;)

@Louis Het klinkt zeker als een leuk uitje; maar dan niet netwerken na het bierfest en de achtbaan :)

@Cordny Misschien is het bierfest wel ideaal om te netwerken. Duidelijk is dat de deelnemers een aantal dagen letterlijk en figuurlijk in de cloud waren.

@Louis Hopelijk wel met het hoofd in de wolken, maar met beide voeten op de grond ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-15T09:40:00.000Z Stijn Grove
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.