Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

AWS Summit, tipje van de sluier of wervingsactie

Afgelopen week naar de AWS Summit geweest. Een bijeenkomst van meer dan vijftienhonderd voornamelijk mannen waarin je ziet dat cloud booming is. Bijna iedere presentatie eindigde met een roep om maar te komen werken voor het bedrijf. Dit is natuurlijk niet bijzonder, zij zoeken de krenten uit de pap. Dat dit niet op zichzelf staat blijkt wel uit het feit dat ik de week ervoor bij het IT Talent College ben aangeschoven.

Weinig grijze mannen zoals ik, maar vooral jonge mensen met een droom, erop uit om een eigen bedrijf op te willen starten en natuurlijk de beste app te willen bouwen. Een drietal leveranciers, en later op de banenmarkt veel meer, presenteren hun product uit de cloud.

Als eerste Jan-Willem Lammers van VMWare die regelmatig in Palo Alto vertoeft, om daar de nieuwste zaken rond VMWare op te halen. Je ziet dat VMWare met de huidige pack zoekende is en zich vooral gaat storten op two way security. Zij hebben een product gebouwd om isolatie in de verschillende systeemlagen te bouwen zoals de hypervisor laag en de netwerklaag. Dit is het gebied waar veel partijen zich op aan het storten zijn. Ik hoop dat VMware dit op een innovatieve manier blijft benaderen, zij hebben veel bijgedragen aan het virtuele machine concept.

Jan-Willem gaf het stokje door aan Ruben van Vreeland van Bitsensor. Een ethisch hacker die een tool heeft gebouwd om te zien of een site is gehackt. Iedereen zat op het puntje van z'n stoel, de eenvoudigheid hoe hij via een insight laat zien hoe slecht sommige (grote) bedrijven hun code schrijven. Met gevolg dat via een LFI-attack dieper kan worden binnengedrongen in het landschap van die bedrijven.
Wat voorheen negen maanden duurde om een sitehack te achterhalen, kan nu in vijftig milliseconden.

Deze krachtige tool maakt gebruik van AWS ElasticSearch om heel snel data te analyseren. Het project van Ruben is een opensource-project, maar nog mooier is hoe hij zijn enthousiasme over kan dragen op het publiek. Het is niet voor niets dat hij is geroemd met de IBM Global Entrepreneur award 2016.
De avond werd afgesloten met een lecture over AWS Lambda door Danilo Poccia, cloud evangelist. Je merkt gewoon dat AWS Lambda overal in de AWS-producten is verweven. Hij heeft het stuk over AWS Lambda neer kunnen zetten als onderdeel van de AWS, maar ik miste wel het elan van Ruben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-27T10:04:00.000Z verwijderd verwijderd


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.