Dataman helpt Hellendoorn met thin clients

Dit artikel delen:

De gemeente Hellendoorn heeft bij Dataman 275 ultra thin clients en optioneel nog eens vijftig van deze computers besteld. Dataman levert en installeert de apparatuur binnen een periode van twaalf maanden. Met de order is een bedrag gemoeid van ruim 330.000 euro. Het Utrechtse Dataman is opgericht in 1992 en levert opslag-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen.

Dataman deed als enige mee aan de aanbesteding. Oorspronkelijk was de opdracht begroot op drie ton. Recentelijk scoorde het bedrijf via aanbestedingen ook opdrachten bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Erasmus Universiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dure thin clients zeker? 1200 euro per stuk en dat maar voor 12 maanden?

Dan is het nog duur. Een beetje Thin Client met scherm kost je niet veel meer dan 600 euro. Als er dan ook nog 600 euro aan installatiekosten bij komt..

Misschien een ietwat gesloten aanbesteding ?

Zou natuurlijk ook kunnen dat er ook een behoorlijk backend systeem bij geleverd wordt inclusief de nodige software om aan te sluiten bij de huidige omgeving?

Het betreft een europese aanbesteding, die door 23 mogelijke leveranciers is gedownload. Uiteindelijk heeft slechts één leverancier een aanbieding gedaan.
Het aanbod bevat o.a. Ultra Thin Clients van Oracle/Sun van het type Sun Ray 3 plus en SRSS 5, met VMware View 4, en HP view servers. Deze configuratie zal in de aanwezige SAN infrastructuur geïntergreerd worden.

Als er maar één leverancier op geschreven heeft, zou ik opnieuw een aanbesteding uitschrijven. Een gemeente heeft toch wel een dusdanige eigen IT afdeling dat ze zoiets zelf opzetten en implementeren, of is dat ondertussen helemaal uitgekleed? Persoonlijk zou ik geen Sun Clients voor een dergelijke oplossing gebruiken, maar dat is mijn opvatting.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-16T12:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.