Computable Awards 2015

Oracle

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk licht de nominatie toe

Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC), instituut voor patiëntgerichte zorg en medisch onderzoek, wil genoomonderzoek versnellen en therapie op maat (personalized medicine) verder ontwikkelen. Erasmus MC koos voor Oracle Health Sciences Translational Research Center, omdat de organisatie vindt dat dit platform bij uitstek geschikt is voor haar medewerkers om snel genotypische en fenotypische gegevens uit meerdere interne en externe bronnen schaalbaar te analyseren. Dit wordt steeds belangrijker, aangezien 'whole genome sequencing' zich verplaatst naar de kliniek.

Het eerste project is gericht op het verbeteren van zorg aan en de resultaten voor patiënten met craniofaciale malformaties (misvormingen aan gezicht en schedel). Hierbij gaat het om ‘whole genome sequencing’, oftewel het in kaart brengen van de complete DNA-sequentie, voor meer dan duizend patiënten. Vervolgens verwacht Erasmus MC het platform in de gehele organisatie te implementeren. Daarmee integreert het medisch centrum klinische, operationele en financiële data om zo diagnoses te versnellen, zorg te verbeteren en inzicht te verkrijgen in de kosteneffectiviteit van specifieke behandelingen.

Oracle Health Sciences Translational Research Center is een uitgebreid platform dat verschillende klinische en moleculaire data normaliseert, verzamelt, controleert en analyseert. Dit helpt onderzoekers nieuwe, voorspellende biomarkers vast te stellen en snel nieuwe patiënten te vinden met vergelijkbare klinische en ‘omica’-kenmerken om therapie op maat verder te ontwikkelen. De oplossing stelt onderzoekers in staat zowel klinische als ‘omica’-gegevens te analyseren. Dit helpt Erasmus MC om sneller inzicht te krijgen in onderzoeksresultaten, wat leidt tot nieuwe behandelingen en betere diagnoses voor patiënten.

Juryoordeel

De jury vindt dat het versnellen van genoomonderzoek en het leveren van therapie op maat bijdraagt aan het verbeteren van de zorg. De patiënt heeft baat bij betere diagnoses en behandelingen. Het Oracle Health Sciences Translational Research Center platform levert een geschikt platform om de kwaliteit van de zorg te verhogen.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T11:44:00.000Z Bernard Vuijk