Nedspice transformeert naar gestandaardiseerd werken

Computable Awards 2023, categorie MKB-project

Dit artikel delen:
Standards standaarden

Wanneer duurzaamheid centraal staat in je strategie, is transparantie in je supplychain onmisbaar. Dat kan niet zonder een it-systeem dat zorgt voor traceability vanaf de lokale teler tot aan de verkoop. Nedspice kan daarover meepraten. Het verving met hulp van SAP-partner NTT Data Business Solutions Benelux een ‘Excel-heavy’ manier van werken door een gestandaardiseerde SAP-omgeving op basis van SAP S/4Hana. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2023 reden om het project ‘Transparante supply chain voor duurzame groei’ te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers zijn genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
48 (Toegevoegde waarde)
21 (Originaliteit/innovatieve kracht)
16 (Rol leverancier)

Eindcijfer Transparante supply chain  voor duurzame groei (Nedspice, SAP en NTT DATA Business Solutions): 6,79

Nedspice is een wereldwijd opererende en duurzame producent van kruiden, specerijen en gedroogde groenten. Transparantie en direct inzicht in alle processen van alle productie-, verkoop- en warehouselocaties; dat was met het oude it-systeem van Nedspice niet mogelijk. Daarnaast beschikten de diverse vestigingen ieder over hun eigen processen en masterdata. Dat maakte analyses over de verschillende locaties heen erg lastig. Door die verschillende systemen was het eveneens een uitdaging om wereldwijd de kwaliteit en duurzaamheid van de producten te garanderen.

Het bedrijf maakte aan die situatie een einde door de switch naar een gestandaardiseerde SAP-omgeving. Deze bestaat uit SAP S/4Hana met it agriculture accelerator, SAP Analytics Cloud, SAP Transportation Management en een scanoplossing. Die standaardisatie wierp al snel zijn vruchten af. Alle vestigingen werken nu volgens dezelfde processen via één geïntegreerd systeem, met een ‘single source of truth’ voor alle bedrijfsdata. Daardoor heeft het bedrijf meer controle op kwaliteitsprocessen en beter inzicht in het verloop ervan. Daarnaast heeft Nedspice nu ook de mogelijkheid om data van alle internationale productie-, warehousing-, en verkooplocaties te analyseren. Dat doet het onder meer om direct inzicht in winstgevendheid en de actuele internationale positie te krijgen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.