Jury en projecten versterken fundament ict-vakprijzen

Computable stelt vierkoppige Awards-jury aan

Een vierkoppige vakjury zal in 2011 de voordrachten voor een nominatie voor een Computable Award beoordelen. De jury bestaat uit Jeroen Aris (Heineken), Fred Bons (Ordina), Bernard Vuijk (Projects for Professionals) en Eric van der Wolk (Business Case Entrepreneurs). Zij beoordelen en selecteren de voordrachten voor awards die door bezoekers van de ict-vaksite Computable.nl worden gedaan.

In 2011 is voor het eerst dat een onafhankelijke jury een selectie maakt uit de voordrachten die door bezoekers van Computable.nl zijn gedaan. Tot nu toe werd deze selectie gedaan door de redactie van de vaktitel. Aanleiding om de hulp van een vakkundige jury in te roepen is de groeiende stroom van voordrachten die lezers doen. Lezers wordt gevraagd hun voordracht te onderbouwen met een project van de betreffende organisatie dat hen in het afgelopen jaar is opgevallen.

De vier juryleden zullen niet alleen de voorgedragen organisaties en bedrijven op hun merites beoordelen, maar krijgen ook een stem in wie de Computable Awards in oktober ontvangen. Daarna kunnen bezoekers van Computable.nl hun favorieten kenbaar maken. De stemmen van Computable-lezers en het oordeel van de jury tellen elk voor de helft mee bij het bepalen van de winnaar.

Feestelijk diner

De Computable Awards worden in 2011 voor de zesde keer op rij uitgereikt tijdens een avondvullend programma met feestelijk diner. Kijk in welke categorie organisaties en personen voorgedragen kunnen worden voor een Computable Award. Kijk in de Hall of Fame om te zien wie in de afgelopen vijf jaar deze vakprijs ontvingen.

Jury Computable Awards 2011

Lees meer over:
Jeroen Aris (Heineken)
Fred Bons (Ordina)
Bernard Vuijk (Projects for Professionals)
Eric van der Wolk (Business Case Entrepreneurs)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable Awards 2010 in quotes

Computable 100: Google wint nipt van Microsoft

ICT'er kiest vrouw als CIO en CEO van het jaar

Spoelstra treedt op tijdens Computable Awards

Froukje de Both reikt Computable Awards uit

Computable Awards 2011 zijn live te volgen

Computable zendt Awards-show live uit

84.000 stemmen voor Computable Awards 2011

Tijd dringt voor stem Computable Awards 2011

Computable Awards 2011 is nek-aan-nekrace

Glennis Grace treedt op bij Computable Awards

Nadia Palesa presenteert Computable Awards

Volg de Computable Awards op Twitter

Volg de Computable Awards op Twitter

34.000 stemmen voor Computable Awards

Jury beoordeelt ICT-projecten publieke sector

Jury beoordeelt ICT-dienstverleners

Jury beoordeelt hardwareleveranciers

Jury beoordeelt ICT-leveranciers voor het MKB

Jury beoordeelt ICT-projecten

Jury beoordeelt netwerk- en communicatieleveranciers

Jury beoordeelt ICT-detacheerders

Jury beoordeelt MVO-bedrijven

Jury beoordeelt softwareleveranciers

Nominaties Computable Awards 2011 bekend

Laatste kans voordracht Computable Awards

Tijd dringt voor voordracht Computable Awards

Aantal voordrachten Awards nadert de honderd

Computable reikt awards uit in Noordwijk

Eerste voordracht Computable Awards is binnen


Reacties

Als lezer kun je beter niemand meer voordragen. Regionale bedrijven die het erg goed doen bij hun klanten en vaak een breder scala aan diensten aanbieden dan bv. de bedrijven die nu weer genomineerd zijn, maken blijkens de ervaring toch geen enkele kans. Het zijn elke keer weer de 'grotere jongens' die door deze 'vakjury' genomineerd worden. De bedenkingen tegen activiteiten, artikelen en commentaren van Computable die je de laatste tijd steeds vaker terugziet in commentaren, beginnen helaas zo langzamerhand bij mij ook de kop op te steken.

Helaas,moet ik mij deels aansluiten bij de vorige reactie (nifra), in dit geval werk ik voor een opdrachtgever die klant is bij een van de genomineerden. Als een senior project en interim manager dacht ik veel meegemaakt te hebben met leveranciers. Maar een van de genomineerde maakt er wel echt een potje van. Het gezegde “klant is koning” komt zeker niet voor in de vocabulaire van deze genomineerde, ondersteuning van klanten is ook iets wat resoluut en open geweigerd wordt.
Binnen hun eigen gelederen zal er ongetwijfeld goed en hard gewerkt worden, en volgens strakke procedures en richtlijnen. Het product is ongetwijfeld een van de betere in de branche. Maar mij is altijd geleerd dat een product beoordeeld moet worden na implementatie, dat deel hoort natuurlijk ook bij het “product”. Hoe wil je dat als ongetwijfeld onafhankelijke bekwame jury beoordelen? Klanten zijn altijd lastig te vinden en een verhaal over een project van een genomineerde zal naar mijn mening een gekleurd beeld opleveren. De reacties van computable lezers zijn gebaseerd op het lezen de voordrachten of omdat ze trots zijn op het bedrijf waar ze voor werken. Slechts een heel klein percentage is eindgebruiker van het product waar de nominatie om gaat en dat zou naar mijn mening nou juist de doelgroep van de vakjury moeten zijn om hun informatie bij in te winnen. Dat in combinatie met hun eigen ervaring kan dan een gefundeerde keuze voor een winnaar opleveren….
Helaas denk ik dat we in onze snelle wereld van polls, telefonische interviews, en andere goedbedoelde onderzoeksmethoden via internet, al dan niet gericht op een “prijs”, nog niet klaar zijn voor gesprekken met elkaar…..

Beste Nifra, wij gaan als relatief kleine partij 70 fte met het volle vertrouwen de awards 2012 in en vegen de groten weg met onze perfecte innovatieve implementatie bij Pon inzake Google for Business propositie.
Met volle vertrouwen meldende groet, Rene Lansink

Beste Rene,
Ik wens jullie van ganser harte alle succes toe. Waarschijnlijk komen jullie niet uit west Brabant, Friesland of Drente (om maar enkele regio te noemen). Wij hebben nl. al verschillende keren een goed bedrijf uit west Brabant genomineerd wat bij ons een perfecte implementatie van een hele omgeving heeft uitgevoerd binnen 3 weken vakantie (bedrijfssluiting) en wat ons en vele anderen tot op de dag van vandaag vol enthousiasme, klantvriendelijkheid en materiekennis bijstaat. Toch ook een bedrijf met ± 100 personeelsleden. Vervolgens hoor je er nooit meer iets van.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-24T08:05:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.