Computable Awards passeert 10.000 stemmen

Er zijn inmiddels al meer dan tienduizend stemmen uitgebracht voor de Computable Awards 2013. Dit betekent dat de teller op dit moment al op een derde staat van het eindtotaal van vorig jaar. Echter kan er voor deze versie van de Computable Awards nog bijna vier maanden een stem worden uitgebracht.

In twee categorieën zijn beduidend meer stemmen uitgebracht dan in de overige negen categorieën. Dit zijn bij de projecten uit de publieke sector en de ceo-categorie. In de overige categorieën liggen de aantallen uitgebrachte stemmen dicht bij elkaar. Opvallend is dat er ruim driehonderd mensen zich wel geregistreerd hebben om te stemmen voor de Computable Awards 2013, maar nog niet hun stem hebben uitgebracht. Een persoon mag in alle elf de categorieën één keer een stem uitbrengen.

Nauwkeurigere meetmethode

Vorig jaar werden in de elf awardscategorieën ruim dertigduizend stemmen uitgebracht. Dat was beduidend minder dan de 84.000 in 2011. Die daling werd veroorzaakt door een nauwkeurigere en strengere manier om het aantal uitgebrachte stemmen te meten. Stemmers die zich registreren, maar geen stem uitbrengen, worden uit het eindresultaat gefilterd.

Vorig jaar werd voor het eerst ook de Partner Award uitgereikt. In 2012 kwamen hiervoor ruim drieduizend stemmen binnen. Ook dit jaar wordt deze prijs door de redactie toegekend, maar omdat hiervoor de adviesstemmen pas van 21 mei gegeven kunnen worden, is de tussenstand qua stemmen nog niet meegenomen. Voor deze categorie zijn dit jaar opnieuw tien partnerprojecten genomineerd.

Genomineerden 2013

Bezoekers van de website Computable.nl kunnen vanaf 6 mei 2013 hun stem uitbrengen op de genomineerden voor een Computable Awards 2013. De genomineerde bedrijven, personen of projecten zijn gekozen door een vijfkoppige vakjury. Voorafgaand aan het stemmen maakt de jury in individuele rapporten de onderbouwing van de nominaties bekend. Tot en met 8 oktober 2013 kunnen stemmen worden uitgebracht in elk van de elf categorieën.

De ict-vaktitel Computable reikt op 7 november 2013 voor het achtste jaar op rij de Computable Awards uit tijdens een feestelijke gala-avond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd.

De vakjury baseerde zich hierbij op suggesties van bezoekers van de website Computable.nl. Lezers is gevraagd aan de hand van een project dat hen het afgelopen jaar is opgevallen een partij uit de Nederlandse ict-sector voor te dragen voor een award. Het ging daarbij om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Onafhankelijke jury

Uit de organisaties en personen die zijn voorgedragen selecteerde de jury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in november ontvangt. Het aantal keren dat een partij werd voorgedragen voor een nominatie speelde geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over het genoemde project wel.


De jury wordt gevormd door manager global technology Jeroen Aris van Heineken, directeur transformaties & outsourcing Fred Bons van Ordina, universitair docent ict & Recht Mathieu Paapst van de Rijksuniversiteit Groningen, eigenaar en directeur Jolan Smeets van Rood Projecten en managing partner Bernard Vuijk van Projects for Professionals.

Computable 100

Naast deze elf categorieën worden tijdens de feestelijke avond ook zes zogeheten Computable 100 Imago Awards uitgereikt. Deze gaan naar de beste zakenpartner van het jaar, de beste werkgever van het jaar, het meest innovatieve ict-bedrijf van het jaar en het krachtigste ict-bedrijf van het jaar. Ook zijn er awards voor de snelste stijger en de hoogste nieuwe binnenkomer in de Computable 100-lijst. Deze bedrijven worden geselecteerd door de financiële experts van Mazars Berenschot en hun imago wordt onderzocht door marktonderzoeksbureau Motivaction.

Stemmen

Breng nu je stem uit. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens krijg je via e-mail een stemlink toegestuurd. Door op de link te klikken opent zich een scherm waarin je in elke awards-categorie je favoriete persoon, project of partij aangeven.


Kijk in de Hall of Fame wie er in het verleden een Computable Award wonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-12T10:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.