Computable Awards 2015

Start-ups presenteren zich aan de markt (1)

Start-up

Wie wordt de beste Nederlandse start-up van het jaar? Computable nomineert alvast vijf jonge organisaties. Op 2 april 2015 presenteerden negentien start-ups hun onderneming voor de projectjury bestaande uit start-up experts. In totaal nomineert Computable tien start-ups die zichzelf tot en met de feestelijke awarduitreiking rondom verschillende activiteiten mogen presenteren aan de markt.

In totaal hebben 138 start-ups zich aangemeld voor de Computable Awards. De hoofdjury heeft elke start-up beoordeeld en de beste twintig start-ups mochten pitchen voor de vakjury, bestaande uit specialisten op start-up gebied. Samen besloten zij welke tien start-ups worden genomineerd. De eerste vijf start-ups die Computable mag presenteren zijn:

Bokkz
De start-up biedt een online tool voor de belastingaangifte en garandeert de hoogste belastingteruggave.

Cloudtract
Dit is een gratis online contractmanagementplatform voor het midden- en kleinbedrijf.

eVerbinding
Deze organisatie zet de standaard voor elektronische gegevensuitwisseling en samenwerking in het mkb.

FastTrack Company
Gooit internationaal hoge ogen met de Machine to Machine-technologie voor een sneller bagageproces en het volgen van bagage.

Genalice
Deze start-up heeft een softwareoplossing ontwikkeld waarmee betere diagnoses gesteld kunnen worden bij ongeneeslijke ziekten.

De andere vijf genomineerden worden morgen, 8 mei 2015, bekend gemaakt.

In de projectjury zitten

Alex Bausch – Oprichter van VeliQ. Draait al een paar jaar mee in de start-up scene en heeft de nodige bedrijven opgestart.

Graham Bolton – Sinds 1989 zelfstandig ondernemer en voert regelmatig voor mensen in Private Equity en Venture Capital software assessments uit. Heeft daarmee de nodige ervaring opgedaan met start-ups.

Siebrand Dijkstra – Ceo van (ex-start-up) AppMachine. Haalde recent een investering van 15,2 miljoen dollar binnen van het Amerikaanse Endurance. Was afgelopen jaar CEO van het jaar bij de Computable Awards 2014.

Sebastiaan Hooft – Serieondernemer en eigenaar van Maschile Ventures. Daarnaast mentor/begeleider van start-ups.

Ad Koolen – ‘Oude rot’ in het ict-vak, zowel aan vraag- als leverancierskant. Betrokken bij subsidietrajecten vanuit de overheid. Gespecialiseerd in het inschatten van de kansen van start-ups, projecten en innovaties. Biedt start-ups ook vrijblijvend en gratis advies aan, indien gewenst en gevraagd.

Adrian Ariese - Accountmanager bij Previder heeft in afwisseling met Alex Bausch de pitches beoordeeld.

Volg de start-ups

De komende weken kun je de ontwikkeling van deze start-ups volgen. De organisaties krijgen namelijk een eigen plek op Computable waar zij hun ervaringen kunnen delen. Op 3 november 2015 weten we wie zich de beste Nederlandse start-up van 2015 mag noemen. Dit bepaal jij als lezer samen met de complete jury (hoofdjury en projectjury). Het stemproces gaat 5 juni van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-07T13:53:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.