Computable nomineert vijf grootzakelijke projecten

Computable Awards 2016

award

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het grootbedrijf genomineerd voor de Computable Awards 2016. Het gaat om de projecten van Alfa Accountants en Adviseurs en IntraData, DHL Parcel Benelux, DIKW en MarkLogic, Eneco, OutSystems en Transfer Solutions, ONVZ Zorgverzekeraar, Lifeguard, The Valley, VicarVision, Happitech, Clockwork en Gerard Kerkhof en tot slot Rotterdam internet eXchange (R-iX), Intermax en Teqplay. De winnaar wordt tijdens een spectaculaire awardsshow op 1 november 2016 bekend gemaakt.

De vijf genomineerde projecten zijn op 22 april 2016 vastgesteld door een vakjury, waarin Jeroen Aris, global infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals (juryvoorzitter), Robbert Soors d'Ancona, senior business consultant bij KPN Consulting, Erik Beulen, directeur bij KPMG EquaTerra, Bart van der Mark, emerging business accelerator bij Cognizant en Reza Sarshar, eigenaar van Kaizen ICT Projectmanagement & Marketing, hadden plaats genomen. Computable ontving in deze categorie in totaal 51 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het jaar in het grootbedrijf zijn:

Alfa Accountants en Adviseurs en IntraData (Digitaal, rechtsgeldig ondertekenen van jaarrekeningen)Lees het juryrapport
DHL Parcel Benelux, DIKW en MarkLogic (Nieuw, rapid-response, consumer-facing track and trace-systeem) Lees het juryrapport
Eneco, OutSystems en Transfer Solutions (Van legacy naar OutSystems) Lees het juryrapport
ONVZ Zorgverzekeraar, Lifeguard, The Valley, VicarVision, Happitech, Clockwork en Gerard Kerkhof (NRGY-app) Lees het juryrapport
Rotterdam internet eXchange (R-iX), Intermax en Teqplay (R.I.O.T.: The Things Network 010) Lees het juryrapport

Jureringstraject

Computable is in 2015 gestart met vijf projectcategorieën voor de Computable Awards. Het gaat om ict-projecten in het onderwijs, bij de overheid, in de zorg, in het mkb en in het grootbedrijf. Voor deze categorieën is er een tussentijds juryberaad ingelast waarin tien projecten aan een vakjury gepresenteerd worden en waarin vragen moeten worden beantwoord. Vijf van deze projecten worden genomineerd voor de Computable Awards 2016.

De selectie van de tien projecten kwam tot stand door gespecialiseerde juryleden via de vier projecttypen intern infrastructuur, infrastructuur in combinatie met een cloud delivery model, ontwikkelingstrajecten en totale outsourcing twee favoriete kandidaten te laten bepalen. De overige twee projecten werden geselecteerd door een algemene jury die alle voordrachten beoordeelde.

Tijdens het juryberaad lette de jury op een aantal specifieke zaken en kon daar een maximaal aantal punten voor toekennen. Zo was het voor juryleden mogelijk om maximaal vijf punten toe te kennen voor de complexiteit van en de risico’s in het project. Maximaal drie punten konden worden gegeven voor de toegevoegde waarde voor de klant. Twee punten konden verdiend worden voor de innovatieve kracht of de originaliteit van het project. Voor de onderscheidende rol van de leverancier kon maximaal één bonuspunt worden toegekend.

Afgevallen projecten

Naast de vijf genomineerde ict-projecten in het grootbedrijf, vielen er ook zes projecten af. Dit waren projecten van AVR en Cegeka (Ontvlechting ICT-omgeving), Enexis en SAS (Meer self-service), Holland Casino en KPN (Best value dienstverlening), Nederlandse Vereniging van Banken, DSI, Mendix en ManSystems (www.tuchtrechtbanken.nl), Philips, Dynatrace, PTC Windchill en Amazon Web Services (PLM koppelen aan monitoring en APM) en SAAone consortium en RES (IT-as-a-service-platform).

Stemmen

Op maandag 13 juni 2016 start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2016. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen alle betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Op dinsdag 1 november 2016 worden in verschillende categorieën de winnaars bekend gemaakt. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-19T09:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.