Dit zijn de 5 beste ict-projecten in het onderwijs!

Genomineerden Computable Awards 2021, categorie Onderwijsproject

Winst

Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Onderwijsproject. Het gaat om ict-projecten bij Avans, JADS, Creatieve vakschool SintLucas, 80 scholen van het Rotterdamse voortgezet onderwijs, Hogeschool Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam (twee keer). De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 2 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Fred Streefland, director cybersecurity (cso/dpo) EMEA bij Hikvision, Fred Hage, ict-consultant en projectleider bij i-River en algemeen manager bij Virtual Release, Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland, Robert de Koning, advisory presales consultant enterprise bij Dell en Armand Lejeune, eigenaar van Webkalf ICT Services en docent informatica een het Dr. Knippenbergcollege.

Computable ontving in deze categorie in totaal 27 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Onderwijsproject zijn:

  • Den Bosch Time Machine (Avans, Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING), Jheronimus Academy of Data Science (JADS), Creatieve vakschool SintLucas, Erfgoed 's-Hertogenbosch (gemeente 's-Hertogenbosch) en Efforts) – Lees onderbouwing
  • Digitale Scholenmarkt (Het Rotterdamse voortgezet onderwijs (80 scholen), GoMeet, VirBELA, Enversed Studios, ZesEvents en Dieter.nl) – Lees onderbouwing
  • SAMbuddy (Consortium van maatschappelijke bedrijven, Social Robotics-programma (Hogeschool Utrecht) en onderzoeksgroep Media Psychologie (Vrije Universiteit Amsterdam)) – Lees onderbouwing
  • Simulatiedataset Studiedata (Zone Studiedata, Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)) – Lees onderbouwing
  • TUDesc (TU Delft Education Spaces Configurator) (TU Delft) – Lees onderbouwing

Jureringstraject

Jury Onderwijsproject

  • Fred Streefland, director cybersecurity (cso/dpo) EMEA bij Hikvision (juryvoorzitter)
  • Fred Hage, ict-consultant en projectleider bij i-River en algemeen manager bij Virtual Release (projectmanagement)
  • Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland (bedrijfskundige aspecten)
  • Robert de Koning, advisory presales consultant enterprise bij Dell Technologies (technische aspecten)
  • Armand Lejeune, eigenaar van Webkalf ICT Services en docent informatica een het Dr. Knippenbergcollege (opdrachtgeverschap)

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft de 27 voordrachten in de categorie Onderwijsproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Fred Streefland nog vier competenties vertegenwoordigd. Fred Hage bekommerde zich over het projectmanagement, Gert-Jo van der Heijden nam de bedrijfskundige aspecten in ogenschouw, Robert de Koning focuste zich op de technische aspecten en Armand Lejeune lette specifiek op het opdrachtgeverschap.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk leidden uiteindelijk tot de nominaties van vijf projecten.

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2021. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat voorziet in de andere helft.

Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook de andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2021?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2021, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en kom naar de spectaculaire uitreiking op 2 november!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-23T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.