ICT speelt grote rol bij financiële beslissingen

Dit artikel delen:

Managers die normaliter niet met ict te maken hebben, nemen in hun financiële beslissingen steeds vaker ict-investeringen als hoofdpunt mee. Dit blijkt uit een onderzoek onder West-Europese energiebedrijven door onderzoeksbureau IDC. Energiebedrijven zijn geneigd te investeren in de interne ict, omdat het door de onzekere economische omstandigheden belangrijk is geworden om de interne ict-afdeling zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Volgens het onderzoek verwacht 80 procent van de West-Europese energiebedrijven dat het budget voor het dagelijks draaiend houden van de ict hetzelfde zal blijven in 2012. Er staat een grote uitdaging te wachten voor cio's, die moeten bepalen hoe het budget het beste verdeeld kan worden. Aan de ene kant wordt van ze verwacht met nieuwe initiatieven te komen om de samenwerking tussen bedrijfsprocessen en ict zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Aan de andere kant wordt van ze gevraagd om de uitgaven te verlagen.

2 procent van de omzet

Energiebedrijven gebruiken het grootste gedeelte van het ict-budget aan interne ict-afdelingen, gevolgd door externe ict-leveranciers en telecom. Het ict-budget is bij die bedrijven ongeveer 2 procent van de totale omzet. Bij het kiezen van een ict-leverancier, vinden energiebedrijven klantenservice en ondersteuning het belangrijke criterium, gevolgd door technische innovatie. De bedrijven kampen vaak met problemen als snelheid en kosten om een ict-project te realiseren, het in lijn brengen van ict-projecten met strategische bedrijfsprioriteiten en het real-time monitoren van de performance van een bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Grappig om energiebedrijven als voorbeeld te noemen. Juist de bedrijventak die vaak als voorbeeld wordt gebruikt om aan te tonen dat "IT niet meer belangrijk is" (Carr)cq. dat IT zou moeten zijn "als de nutsbedrijven" investeert in haar interne IT afdeling.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-28T14:05:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.