Main Capital stapt in BI-specialist Inergy

Deal handen schudden overname

Investeringsmaatschappij Main Capital neemt een meerderheidsbelang in Inergy uit Woerden. Dat is een dienstverlener op het gebied van business intelligence (bi), data-analyses en dataherstel. Inergy moet hiermee (internationaal) groeien en het portfolio uitbreiden. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Inergy, opgericht in 2008, heeft ruim zeventig medewerkers in dienst, verspreid over twee vestigingen (Woerden en Heerlen). Het levert bi-diensten, zoals datawarehousing, data-integratie en data-analyses, aan middelgrote organisaties in de retail, financiële dienstverlening, productie en logistiek. Het rekent PostNL, Obvion, Detailresult, Yarden, Sodexo en Intergamma tot haar klanten.

Main Capital gaat Inergy via de overname ondersteunen in de verdere groei. Dat betreft ook een internationale uitbreiding. Daarnaast helpt het om de organisatie versterken. De focus ligt op uitbreiden van het product- en dienstenportfolio. De investeerder verwacht de plannen te realiseren met gerichte overnames.

Main Capital

Main Capital is een investeerder gericht op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Het doet management buy-outs en levert groeikapitaal aan volwassen maar groeiende it-bedrijven in Nederland en Duitsland. De investeringsmaatschappij heeft ongeveer 150 miljoen euro onder beheer. Eerder dit jaar kocht Main Muis Software uit Heemskerk en PSMS uit Naarden. Daarnaast investeerde het in het Duitse Artegic AG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T11:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.