Website vergelijkt werkzoekende en werkgever

De nieuwe website kiesjewerkgever.nl moet werkzoekende inzicht geven in de cultuur en structuur van potentiële werkgevers. Het draait onder andere om hiërarchie in een bedrijf en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.

Werkzoekenden die willen weten welke werkgever het beste bij ze past, kunnen dat uitzoeken via kiesjewerkgever.nl. De bedenkers van de website willen het sollicitatieproces meer vanuit de werkzoekende benaderen in plaats van alleen maar te selecteren op CV.

Volgens de initiatiefnemers is het voor veel werkzoekenden moeilijk de identiteit van een bedrijf te bepalen. Bedrijfspresentaties op internet zouden onvoldoende inzicht geven. De nieuwe website moet dat probleem oplossen. Via een test kunnen werkzoekenden hun persoonlijkheid bepalen en uitzoeken waar hun interesses en kwaliteiten liggen. Die uitkomst wordt gekoppeld aan bedrijfsinformatie die werkgevers beschikbaar gesteld hebben. De gegevens gaan onder andere over de hiërarchie van een bedrijf, of er veel met specialisten of generalisten gewerkt wordt en hoe de werkgever omgaat met het geven van trainingen en opleidingen.

De vraag is of werkgevers alleen informatie beschikbaar stellen waarmee ze goed voor de dag komen. "Dat zou goed kunnen," zegt initiatiefnemer Bram van der Graaf. "maar werkgevers zijn daar niet bij gebaat, omdat ze dan minder kans hebben op een duurzame match." Daar komt bij dat de test voor werkzoekenden gratis is, maar werkgevers moeten betalen voor deelname. Desondanks blijft het volgens Van der Graaf afwachten of bedrijven de juiste informatie aanleveren.

Tot nu toe hebben 45 werkgevers bedrijfsinformatie beschikbaar gesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bedrijfsvideos geven wel voldoende inzicht!

Bah, eerst 60 vragen en vervolgens verplicht mijn naam en emailadres invullen. Nee, om te kiezen en eerlijk te bepalen welke werkgever ik interessant vind hoef ik geen telefoontje van de sponsors.....

veel vragen idd maar zo kom je wel tot een goed inzicht en zelf heb ik niet het idee dat ze mij nu gaan bellen. Weer een fris idee maar even afwachten of mijn interesse aan een bedrijf gematched kan worden

Goed initiatief! Maar hoe maakt deze site een match, als (on-)ervaren arbeidsbemiddelaars er niet uitkomen? Werkgevers zouden hun behoeften algemener moeten uitdrukken en minder in termen van de hard- en software die zij toevallig in huis hebben. Als werkzoekenden hun kennen en kunnen op dezelfde manier verwoorden, valt er iets te matchen. Voorlopig schreeuwt de markt om gekwalificeerde ICT-ers en kan deze niet vinden. Tegelijkertijd zitten talloze goed gekwalificeerde ICT-ers werkloos thuis en halen wij mensen uit het buitenland.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-12T10:38:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.