Technika10 op de fles door kredietcrisis

Stichting Technika 10 stopt per 1 augustus 2009. De stichting die meisjes probeert te interesseren voor techniek, heeft door de kredietcrisis minder sponsors. 'Kleine innovatieve organisaties zijn minder in de gratie bij financiers', aldus de organisatie in een persbericht. 'Ook de trend om eerder te kiezen voor een meer abstracte top-down benadering en minder voor de werkvloer en een hands-on-aanpak spelen Technika10 Nederland parten.'

Ook heeft de stichting concurrentie van andere organisaties die leerkrachten of decanen bijscholen op het gebied van meisjes en techniek. Het gratis aanbod zou te groot zijn om op deze manier baten te genereren voor de stichting. 'Daarnaast is de behoefte aan een nascholingsaanbod op het gebied van gender, beeldvorming en beroepsbeelden voor basisscholen te 'nieuw' om voldoende inkomsten te verwerven', aldus de organisatie.

De lokale Technika10-organisaties blijven bestaan. Dit zijn onafhankelijke en zelfstandige organisaties. Er wordt nu naar mogelijkheden gezocht om onderdelen die vielen onder de landelijke organisatie onder te brengen in deze regionale organisaties. Het gaat dan om de websites, de workshops en ouderavonden. Ook wordt gekeken of het lesmateriaal dat de stichting ontwikkelde, elders kan worden ondergebracht.

De stichting denkt zestigduizend euro nodig te hebben voor het in de lucht houden van een aantal onderdelen. Het gaat dan onder andere om de website techniekinjeklas.nl, het netwerk van tientallen deskundige trainers en het evenement Girlsday.

Geen doorstart

Technika10 Nederland organiseerde de afgelopen 23 jaar activiteiten waar tweehonderdduizend meisjes en tienduizend leerkrachten en vrijwilligers aan meededen.  De stichting is met een digitale handtekeningenactie gestart om de support voor Technika 10 NL te verzamelen en te registreren. De stichting laat weten: 'Een doorstart zal er niet komen, maar misschien tonen de reacties aan hoe belangrijk het is dat onderdelen van Technika 10 NL een goede plek elders vinden.

Computable meldde in 2006 al dat het voor de stichting moeilijk was om aan subsidie te komen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-03T10:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.