Headfirst geeft zijn merken overkoepelende naam

Alleen voor huidige klanten blijven de diverse labels bestaan

Selecteren

Inhuurbemiddelaar Headfirst wil de onderlinge verbondenheid tussen zijn verschillende merknamen benadrukken, door ze te presenteren als één groep. Namen als Headfirst, Source en Myler krijgen de overkoepelende merknaam Headfirst Group. Wel blijven de afzonderlijke labels voor huidige klanten behouden, meldt het bedrijf.

De diverse labels, het gevolg van overnames in het verleden, vielen officieel onder de naam Headfirst Source Holding. Deze naam gebruikt het bedrijf echter ook voor zijn notering aan de Amsterdamse beurs. Vanaf nu is de overkoepelende merknaam van de labels dus Headfirst Group. Dit zou volgens de onderneming 'het verhaal naar klanten te verhelderen'. Het bedrijf wil zijn klanten bij elk inhuurvraagstuk helpen en begeleiden bij de keuzes daaromtrent.

Headfirst Group is het overkoepelende merk boven alle bedrijven, waarmee het brede palet aan flexdiensten onder één gemeenschappelijke naam aan opdrachtgevers wordt aangeboden, aldus het bedrijf. In de praktijk komt het er onder meer op neer dat de diverse logo's de pay-off "Part of Headfirst Group" krijgen. De naamswijziging zou leiden tot verschillende synergievoordelen. Het gaat om het stroomlijnen van werkprocessen, schaalvoordelen en het delen van expertise. Het zou bovendien helpen bij de internationale ambities van de onderneming.

Huidige labels voor huidige klanten

Alleen voor huidige klanten blijven de diverse labels bestaan. 'De verschillende merken hebben een krachtige naam, waar ook onze relaties een sterke binding mee hebben', zegt ceo Gert-Jan Schellingerhout. 'Daarom nemen wij daarvan niet zomaar afscheid.' Uit navraag bij de woordvoerder blijkt dat alleen de huidige klanten vanuit de huidige labels blijven bediend. Nieuwe klanten krijgen dus met de nieuwe merknaam Headfirst Group te maken.

Het onderdeel Staffing MS blijft een zelfstandige businessunit. Daarmee zou de onafhankelijkheid als managed service provider worden verankerd. 'Deze dienstverlening kan niet professioneel tot uitvoering worden gebracht als de onafhankelijkheid niet wordt geborgd', licht de woordvoerder toe. 'Zij mogen in dit geval dus geen voorkeursafspraken hebben met leveranciers.'

Overnames

Headfirst werd, met enige vertraging, in 2016 overgenomen door Source Group. Deze arbeidsbemiddelaar hernoemde zich vervolgens tot Headfirst Source Group. In juli 2018 nam dit bedrijf de branchegenoot Myler over, in september 2018 gevolgd door Staffing MS.

Sindsdien bestaat de onderneming uit vijf merken, te weten Headfirst, Source, Proud, Myler en Staffing Management Services. Naar eigen zeggen beheert de organisatie de flexibele inhuur van ruim achtduizend professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.