Sanderink drie keer in nieuws top-10 Computable

Gerard Sanderink

Gerard Sanderink

Gesteggel over de registratie van qr-codes in de corona-app, ict’ers die genoeg hebben van hun werk en Microsoft dat waarschuwt voor een virtuele wereldramp. Dat zijn de drie meest gelezen nieuwsberichten op Computable.nl in 2021. Verder valt op dat er drie keer een bericht over Gerard Sanderink in de nieuws top-10 staat. 2021 was een bewogen jaar voor de Twentse ict-ondernemer die met verschillende rechtszaken en ontwikkelingen rondom Centric in het nieuws kwam.

Het jaar loopt op zijn einde en dus is het weer tijd voor de lijstjes. De redactie van Computable maakt de balans op en kijkt naar de meest gelezen artikelen in verschillende rubrieken. In dit artikel is dat de rubriek Nieuws.

Het meest gelezen bericht op Computable in 2021 is: Ministerie twijfelt door te gaan met qr-codes. Het gaat over problemen rond de CoronaCheck-app. Die problemen spitsen zich toe op mensen die twee keer een vaccin hebben gehad maar daarna toch positief zijn getest. Er zijn problemen met privacy en een gekoppeld certificaat. Er wordt zelfs overwogen om de huidige app aan te passen.

Balen van baan

Het bericht dat als tweede eindigt in de top-10 van meest gelezen nieuwsberichten, is: Driekwart van werknemers is werk zat.

Uit onderzoek van Oracle blijkt dat veel werknemers het gevoel hebben dat ze vastzitten in hun loopbaan en persoonlijke leven. Ze willen de regie over hun toekomst weer in eigen handen nemen. Driekwart van het Nederlands personeel wil daarom snel ander werk en overweegt komend jaar van loopbaan te veranderen.

Microsoft voorziet ramp

In januari 2021 waarschuwt Microsoft voor een virtuele 9/11. Het bedrijf schetst tijdens de digitale editie van de CES-beurs in Las Vegas het beeld van een aanslag die erger is dan die op de Twin Towers in New York in 2001.

De massale hack van SolarWinds waarbij op 18.000 netwerken van overheden en bedrijven malware werd afgevuurd, is daar een voorbode van. Als er niet snel collectief tegenmaatregelen worden genomen, kan het straks te laat zijn en dient zich mogelijke een digitaal Armageddon aan, aldus Microsoft. 

Sanderink

Voor ict-ondernemer Gerard Sanderink was 2021 een zeer bewogen jaar. Er waren verschillende rechtszaken en nadat hij eerder terugtrad als topman van Centric werd ook statutair geregeld dat hij geen invloed meer heeft over de bedrijfsvoering van het bedrijf dat hij zelf oprichtte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-27T10:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.