AFM verdenkt Azerion-ceo van marktmisbruik

Atilla Aytekin

Online-advertentie- en gamebedrijf Azerion meldt dat co-ceo Atilla Aytekin tijdelijk terugtreedt omdat hij in verband is gebracht met een onderzoek naar marktmisbruik. Die verdenking van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) spitst zich volgens het Amsterdamse bedrijf toe op Principion, de grootste aandeelhouder van Azerion. Atilla Aytekin en co-ceo Umut Akpinar zijn eigenaar van die investeerder.

Marktmisbruik is gedrag waarbij misbruik van de financiële markten wordt gemaakt. Voorbeelden zijn handel met voorkennis, marktmanipulatie en het verspreiden van onjuiste of misleidende informatie. 

Azerion meldt dat Aytekin na overleg met de raad van commissarissen terugtreedt omdat dit het belang van het bedrijf en betrokkenen het beste dient. Azerion is dinsdag 7 maart jl. door de AFM benaderd om informatie in te winnen. Het zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. De raad van commissarissen heeft een speciale commissie geïnstalleerd om het proces te sturen.

De leiding over de dagelijkse bedrijfsvoering van Azerion is nu in handen van het uitvoerend comité en het leiderschapsteam met co-ceo Umut Akpinar en cfo Ben Davey. Voordat  Aytekin een stap terugdeed, richtte hij zich op overnames en strategie. Akpinar was al verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Azerion zegt zolang het onderzoek loopt, beperkt te zijn in het delen van informatie.

Azerion

Azerion is een snelgroeiend digitaal entertainment- en mediabedrijf. De leverancier voor technologische oplossingen voor het automatiseren van de aan- en verkoop van digitale advertenties voor kopers en verkopers van media, is sinds februari 2022 beursgenoteerd en maakt een enorme groei door via overnames. Het vierde kwartaal van 2022 nam het zes bedrijven over. 

Azerion is in 2014 opgericht door twee Nederlandse ondernemers met een Turkse achtergrond. Computable maakte bij de beursgang van Azerion een portret van Atilla Aytekin. Het artikel schetst de opmars van de nu geplaagde ict-ondernemer.

Eerder stond in het artikel dat het onderzoek gericht is op machtsmisbruik, dat is niet juist. Het gaat om marktmisbruik. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-13T11:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.