Zakelijk gebruik online-tools neemt flink toe

Online-tools worden steeds vaker zakelijk gebruikt, met name door professionals die gedeeltelijk buiten kantoor werken. Dit blijkt uit onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken. 86 procent van de werknemers gebruikt ten minste één online-tool die flexwerken makkelijker maakt.

In januari 2015 heeft Regus het onderzoek uitgezet onder meer dan 44.000 senior business professionals in ruim honderd landen. In totaal hebben 1350 Nederlandse kantoorwerkers deelgenomen. Steeds meer werknemers kiezen voor flexibel werken. De groei van instant messaging-apps en de mogelijkheid om online documenten te delen spelen hierbij een grote rol. Flexwerkers zijn hiermee volledig operationeel zonder fysiek op kantoor aanwezig te zijn. 

Clouddiensten

Door de toename van het flexibele werken wordt het werken in een cloud-omgeving steeds meer geaccepteerd. De moderne online-tools nemen de vooroordelen van flexibel werken weg: clouddiensten zorgen ervoor dat vertrouwelijke documenten veilig gebruikt en gedeeld kunnen worden. In Nederland bestaat de top drie van zakelijk meest gebruikte clouddiensten uit Dropbox (60 procent), We Transfer (59 procent) en Google Drive (36 procent).

Flexwerkers hebben angst om over het hoofd te worden gezien, omdat ze niet dagelijks op kantoor aanwezig zijn. Communicatie via instant messaging en telefonie via internet (VoIP) met collega’s vergroot de zichtbaarheid van de flexwerker. In Nederland is Skype de meest populaire vorm van telefonie via het internet, dit wordt door 50 procent van de respondenten gebruikt, gevolgd door Facebook Messenger (40 procent) en Viber (7 procent). Voor instant messaging is Whatsapp de meest populaire applicatie: 88 procent van de werknemers gebruikt het minstens één keer per maand. Slechts 6 rocent van de Nederlanders geeft aan zakelijk geen gebruik te maken van een instant messaging-app.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-09T10:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.