ICT Automatisering scherpt procedures aan

ICT Automatisering in Barendrecht scherpt de interne financiële procedures aan. Dat meldt het bedrijf in het eind april verschenen jaarverslag over 2008. Het bedrijf werd slachtoffer van fraude door een medewerker van 2,5 miljoen euro. 'De procedures rondom het betalingscircuit binnen de vennootschap zijn naar aanleiding hiervan tegen het licht gehouden en verscherpt', meldt het bedrijf. De ontslagen medewerker zit vast in afwachting een strafproces.

De medewerker heeft kunnen frauderen doordat het personeel van de financiële administratie zich niet heeft gehouden aan de interne afspraken en procedures. Zo kon hij geld wegsluizen uit verschillende vennootschappen van het bedrijf. 'Deze fraude is door het niet volgen van procedures en nalaten van interne controlehandelingen niet tijdig aan het licht gekomen', meldt het jaarverslag.

De procedures om fraude te voorkomen waren op orde, blijkt uit de toelichting. 'Toch is gebleken dat de daadwerkelijke uitvoering van werkzaamheden conform de aanwijzingen en procedures en overige voorschriften van de controlesystemen afhankelijk blijft van de betrokken personen.' Directeur Bram Schot van ICT Automatisering is zelf register accountant.

De fraude kwam eind januari 2009 aan het licht. Korte tijd later werd een administrateur van het bedrijf opgepakt. Hij wordt door het openbaar ministerie vastgehouden 'in beperkingen', wat betekent dat hij met niemand contact mag hebben, behalve met zijn advocaat. De fraude heeft ICT Automatisering in 2008 een kwart van de jaarwinst gekost. Directeur Schot verwacht niet dat het bedrijf het geld ooit terugziet. Kort na het bekend worden van de fraude kondigde het bedrijf een reorganisatie aan om op kosten te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-01T14:11:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.