Politie Nederland kiest voor Red Hat

Dit artikel delen:

De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) kiest voor de software van Red Hat voor zijn Linux-servers. De ict-organisatie van de politie breidt het aantal servers uit van dertig naar zeshonderd. VtsPN koopt vijfhonderd licenties voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5, twee Red Hat Network (RHN)Satellite Servers en een aantal servicepakketten.

De nieuwe software wordt geïnstalleerd op servers die zowel in de test- als productieomgeving worden gebruikt. 'De beslissing was snel gemaakt. De huidige samenwerking verliep naar tevredenheid. Tevens is er in de markt veel kennis over Red Hat', zegt productmanager Jan Blei van vtsPN. Met RHN Satellite Server kan de politie straks zien hoeveel servers er actief zijn. 'Door de decentrale rekencentra is voor de systeembeheerders het beheer van het platform vaak lastig', zegt Blei. De politie Nederland heeft zeven rekencentra.

Daarnaast wordt de ict-organisatie bijgestaan door een engineer en een technisch manager van de leverancier van de open source software. 'Voordat wij implementatievraagstukken via Google hebben uitgevogeld, kundig hebben gemaakt en uiteindelijk tot implementatie kunnen overgaan, gaat veel tijd verloren. Een Red Hat-engineer is veel sneller dan Google', zegt productmanager infastructuur Patrick van der Bleek van vtsPN.

VtsPN regelt de ict voor de Nederlandse Politie. De Nederlandse politie heeft zestigduizend medewerkers onderverdeeld in 25 regionale korpsen en het Korps Landelijke Poltiediensten (KLPD).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerder werd gemeld dat vtsPN wordt opgeheven - hoe zit dat nu? (http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/overheid/3025824/1277202/politie-heft-ictdienst-vtspn-op.html)

Beste Ed,

Dat was voorbarig. De vtsPN zal niet worden opgeheven, maar wel zal de organisatie van naam structuur gaan veranderen. Wie niet mee groeit sterft immers uit.

Laat ze dan kiezen voor CentOS, scheelt tonnen euro's aan licenties.

Beste Tom,

Als eerste is er geen enterprise support voor CentOS en dit is noodzakelijk voor SLAs en bedrijfs kritieke omgevingen. Verder nog als iedereen jouw raad zal opvolgen dan wordt er niks meer ontwikkeld voor CentOS, aangezien dit een keiharde kopie van Red Hat Enterpris is. Red Hat zal dan geen geld meer hebben om onze ontwikkelaars, support, certificering, distributie, patent promise etc in de lucht te houden.

Dus stopt het succes van Open Source. Ik neem aan dat dit niet de bedoeling is.

Gr

@Hans; Ssst, je raakt kant noch wel.

Red Hat bepaald niet de open source community.
CentOS en Red Hat sluiten elkaar niet uit.
Ontwikkelde software kan vaak op beiden worden geimplementeerd.
Een SLA wordt niet met een OS-fabrikant afgesloten, maar met een dienstverlener daartoe (bijv Red Hat Corporation oid, of vtsPN zelf).
Als Red Hat geen geld meer zou hebben, is dat hun eigen schuld en niet dat van een 'concurrent'.

Verder geloof ik best wel dat vtsPN hier een goede keuze maakt. Licentiekosten betalen voor een goed product is natuurlijk geen probleem. Een product maken kost nou eenmaal 'geld' (tijd en moeite).

Nou, ik zou best systeembeheerder willen zijn bij de Politie. Zo zie je nog eens wat!

RedHat ?

Gaan ze afstappen van de blauwe pet dan?
Of is het de bedoeling dat de "red hat" ons straks ook allemaal gaat passen ;-)

Red Hat software is informatie onveilig, deze software is samen met onder andere de Amerikaanse inlichtingen dienst NSA ontwikkeld. De sateliet testen kwamen vermoedelijk van de Israelisch. De politie (VTSPN) zal door gebruik van Red Hat de inkijk in het Nederlandse politie systeem openen voor onbevoegde derden, met een zeer grote kans dat vertrouwelijk politie informatie weg lekt naar buitenlandse inlichtingen diensten. Afzender: Online Response Team.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-13T15:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.