Novell vindt overnamebod te mager

Opensourcesoftwareleverancier Novell is niet enthousiast over het bod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Elliott Associates. De investeringsfirma, die al 8,5 procent van de aandelen Novell in handen heeft, bood begin maart een bedrag van 5,75 dollar in contanten per aandeel op de overige uitstaande aandelen, waarmee het bod uitkwam op een totale waarde van 1,8 miljard dollar (1,3 miljard euro). De softwareleverancier vindt het bod te laag.

‘Het bod van 5,75 dollar per aandeel is ontoereikend en houdt geen rekening met de groeimogelijkheden van het bedrijf', schrijft Novell in een advies aan zijn aandeelhouders. De softwareleverancier zegt het bod grondig te hebben onderzocht en concludeert dat er andere mogelijkheden zijn om de aandeelhouders meer waarde te bieden. ‘Dat kan onder meer door het uitkeren van kapitaal aan de aandeelhouders door de inkoop van eigen aandelen en een extra dividenduitkering, strategische partnerships of allianties, joint-ventures, een herfinanciering of een verkoop van het bedrijf', aldus de leverancier.

De softwareleverancier boekte in het boekjaar 2009 een verlies van 213 miljoen dollar. Dat komt vooral door een afschrijving van 256 miljoen op de divisie Systems and Resource Management in het vierde kwartaal van het boekjaar 2009. Novell deed de afschrijving omdat Amerikaanse boekhoudregels het bedrijf verplichtten zijn bezittingen te herwaarderen. In het boekjaar 2008 boekt het bedrijf ook een verlies, toen van negen miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Quote:
"dat er andere mogelijkheden zijn om de aandeelhouders meer waarde te bieden. ‘Dat kan onder meer door het uitkeren van kapitaal aan de aandeelhouders door de inkoop van eigen aandelen en een extra dividenduitkering, strategische partnerships of allianties, joint-ventures, een herfinanciering of een verkoop van het bedrijf'"
-
Hebben we dan helemaal niets geleerd van de grotewereldwijde economische crissis, van financiële luchtbel die vorig jaar geklapt is?
-
Wie zegt dat Novell groeiende is? Laat staan groeiende was?
Op dit moment zijn ze verlies gevend in hun eigen product, zelfs het extern aangekochte SUSE Enterprise Linux, loopt niet geheel volgens verwacht.
Beetje dom van NOVELL Management hoor..., ik zou zeggen, juist nu, pak wat je pakken kan.
Je hebt nu weinig, morgen is het nog minder.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-22T10:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.