Managed hosting door True

ING neemt ai-applicatie op in bankomgeving

ING bankkantoor

ING heeft een digitale applicatie geïntroduceerd die zakelijke klanten op basis van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) voorspellende inzichten biedt voor het efficiënter beheren van werkkapitaal. De applicatie, Smart Working Capital Assistant, is gericht op middelgrote bedrijven.

De Smart Working Capital Assistant voorspelt aan de hand van zelflerende algoritmen gebeurtenissen die een positieve of negatieve impact hebben op het werkkapitaal van het bedrijf in kwestie. De applicatie stuurt hierover meldingen naar smartphones van gebruikers, die op basis daarvan beslissingen kunnen nemen. De inzichten die de app geeft, kunnen managers van een bedrijf bijvoorbeeld doen besluiten om bepaalde transacties op een moment te plannen dat gunstiger is voor hun werkkapitaalspositie. Op die manier helpt de applicatie om hun werkkapitaal én bedrijfsprocessen te optimaliseren. Ter verduidelijking: werkkapitaal is het kapitaal dat bedrijven nodig hebben om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen.

Data-driven

De applicatie is ontwikkeld door ING Asset Based Finance in samenwerking met het Nederlandse it-bedrijf Finaps en het Amerikaanse softwarebedrijf SAS. Zo leverde ING Asset Based Finance het idee en geanonimiseerde data, op basis waarvan SAS en Finaps het systeem hebben ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T10:55:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.