Blis Digital lijft Litouwse Hiper in

Blis Digital, een middelgroot software-ontwikkelingsbureau uit Barendrecht, neemt het Litouwse softwarebedrijf Hiper over. Daardoor kan Blis zijn klanten ook helpen met de doorontwikkeling van digitale producten in een proces van continuous development.

Blis richtte zich tot nog toe vooral op de eerste fase: concept, ontwerp en bouw van nieuwe software, en het moderniseren van bestaande software. Het samen met de opdrachtgever doorontwikkelen van software vormt voor Blis een nieuwe categorie van dienstverlening.

Nu in Nederland heel moeilijk aan ervaren developers valt te komen, richten steeds meer bedrijven als Blis hun blik op het Oosten. Litouwen wordt een populair land voor colocatie. Ook Centric, Booking.com, Macaw, Convious en Hyarchis hebben er vestigingen.

De Baltische staat Litouwen heeft een werkcultuur die goed past bij de Nederlandse. Het EU-lidmaatschap zorgt voor zekerheid en overzicht op juridisch en fiscaal gebied. De arbeidsmarkt geeft daar ook meer ruimte voor groei dan hier, stelt Blis.

Hiper is opgericht door Adriaan Hoogduijn, een Nederlandse ondernemer die al zes jaar in Litouwen woont. In die tijd heeft hij al zes bedrijven opgericht, waarvan Hyarchis (data management gebaseerd op ai) de meeste bekendheid geniet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-11T12:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.