Unit4 neemt Scanmarket over om inkoopsoftware

Erp-leverancier Unit4 is de nieuwe eigenaar van Scanmarket. Deze Deense onderneming levert clouddiensten waarmee bedrijven het eerste deel van hun inkoopproces regelen, van leverancierskeuze tot en met contractbeheer. Omdat Unit4 software voor het beheer van inkooporders tot en met de betaling aanbiedt, wordt na de overname dus het gehele inkoopproces ondersteund.

Scanmarket is aanbieder van zogeheten source-to-contractsoftware. Nu deze software van Unit4 wordt, kan de Sliedrechtse dienstverlener een geïntegreerd source-to-pay-traject aanbieden aan zijn bestaande klanten. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor sourcing, uitgavenanalyses, leveranciersbeheer en levenscyclusbeheer van contracten.

De bedrijven maken niet bekend hoeveel geld met de overname van Scanmarket is gemoeid.

Strategische inkoop

De inkoopsoftware van Scanmarket is ontwikkeld met het oog op de behoeften van juridische, financiële en inkoopprofessionals. De cloudgebaseerde toepassingen worden gebruikt voor strategische inkoop, contractbeheer en beheer van risico's bij de inzet van externe partijen.

Unit4 nam een halfjaar geleden ook een bedrijf over. Door de toevoeging van Compright, aanbieder van software voor compensatiebeheer, breidde Unit4 de mogelijkheden van zijn erp-platform ERPx uit. In het voorjaar van 2021 werd Unit4 zelf voor ruim twee miljard dollar overgenomen door investeerders TA Associates en Partners Group. Zes jaar eerder legde investeerder Advent er 1,2 miljard euro voor neer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-01T11:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.