Erasmus MC ambitieus met toepassing van ai

SAS en Microsoft gaan het Erasmus MC verder helpen met de toepassing van data en analytics. Met de intensieve samenwerking willen de drie partijen ziekenhuisbreed datagedreven toepassingen ontwikkelen, implementeren en monitoren.

Het doel is de zorg voor patiënten te verbeteren. Zeker nu de zorgvraag stijgt en het personeelstekort nijpend wordt, is het zaak de operatiekamers, intensive care en beddencapaciteit optimaal in te zetten.

Het Erasmus MC heeft grote ambities. Het ziekenhuis wil samen met SAS en Microsoft als technologiepartners de brug slaan van innovatie naar implementatie. De focus ligt op het toepassen van de waarde die uit data is te halen om de patiëntenzorg en capaciteit te verbeteren. Prof. dr. Diederik Gommers, afdelingshoofd Intensive Care van het Erasmus MC, hoopt dat de verpleegkundigen en artsen meer tijd over houden voor de patiënt en diens familie als de administratielast vermindert en de monitoring verbetert.

Eerder ontwikkelde het Rotterdamse ziekenhuis in samenwerking met SAS een ai-algoritme voor het voorspellen van de ligduur van patiënten. Bij de ontwikkeling en implementatie hiervan werd het belang duidelijk van het samenbrengen van de it-afdeling, data-engineers, data-scientists, artsen en verpleegkundigen. Daartoe is een Datahub opgezet, een plek waar deze disciplines samenkomen en waardevolle ai-modellen worden ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T10:14:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.