Unit 4 Agresso sluit contract met PwC

Dit artikel delen:

Unit 4 Agresso heeft een meerjarige overeenkomst geloten met PricewaterhouseCoopers. Stapsgewijs worden financiële pakketten geïmplementeerd die de dienstverlening van de accountant- en belastingadviseur moet verbeteren en aansluit bij nieuwe toezichtregels van de Belastingdienst.

Softwareleverancier Unit 4 Agresso heeft een meerjarig contract gesloten met accountant- en belastingadviesbedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC). PwC implementeert stapsgewijs financiële pakketten, eerst wordt software voor salarisadministratie ingevoerd, daarna volgen pakketten voor de volledig geautomatiseerde fiscale aangiften van vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting. De bedrijven hebben het voornemen  om in 2011 de volledige accountancy-suite van de Sliedrechtse leverancier te hebben ingevoerd.

PwC werkt al met Unit4 AccountAnalyser, dat wordt als klantadministratiesysteem gebruikt voor controles en analyses. Die gegevens vormen de basis voor nieuw te implementeren applicaties.

Met de implementatie speelt PwC in op belangrijke ontwikkelingen rond horizontaal toezicht door de Belastingdienst. Het gaat om de samenval van fiscale aangiften, de statutaire jaarrekening en digitaal rapporteren. In die nieuwe situatie zijn accountants verantwoordelijk voor de juistheid van cijfers. Bovendien worden gegevens vaker tussentijds gecontroleerd in plaats van op het moment van de jaarlijkse aangifte.

Kennis

Volgens directeur Unit 4 Agresso Accountancy Herman de Jonge biedt de samenwerking voordelen: "PwC is nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van de veranderende regelgeving en rapportagevereisten. Wij kunnen die kennis gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe software."

PwC heeft zeventien kantoren en ongeveer 4800 medewerkers in Nederland. Unit 4 Agresso wil niet bekendmaken wat de contractwaarde van de overeenkomst is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-15T10:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.