Ctac boekt recordcijfers over 2008

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ctac boekt ondanks de wereldwijde economische crisis recordcijfers over 2008. Sinds het vierde kwartaal van 2008 is sprake van lichte druk op de resultaten, maar het bedrijf zegt de mogelijke terugloop van de vraag naar diensten en software op te kunnen vangen door de goede resultaten over 2008.

Ict-dienstverlener Ctac uit Den Bosch boekt over 2008 de hoogste omzet en winst sinds de oprichting van het bedrijf in 1992. De omzet steeg met 44 procent en kwam uit op 72,3 miljoen euro. De nettowinst kwam in 2008 uit op 4,9 miljoen euro waar het bedrijf in 2007 nog 1,7 miljoen euro noteerde.

Volgens ceo Bart Hogendoorn was er in het laatste kwartaal van 2008 en de eerste twee maanden van 2009 sprake van lichte druk op de financiële resultaten. Maar de bestuursvoorzitter denkt door de sterke financiële positie een mogelijke terugloop van de vraag in 2009 op te vangen. Het bedrijf kan niet aangeven in welke mate de huidige economische ontwikkelingen zullen doorwerken op de bedrijfsresultaten en doet daardoor geen voorspellingen over de financiële verwachtingen voor 2009.

De resultaten over 2008 zijn sterk verbeterd ten opzichte van 2007. Toen daalde de winst met bijna twintig procent bij een omzetstijging van dertig procent. Volgens het bedrijf werden de resultaten gedrukt door investeringen in de eigen back-office systemen die noodzakelijk waren voor groei van de organisatie.

Groei

In 2008 steeg het aantal werknemers met zeventien procent tot 480 mensen. Het bedrijf groeide ook door overnames. Het nam retailsoftwareleverancier Crossverge over. Het management vergrootte zijn belang in logistieke SAP-dienstverleners Myuice en Yanta en door vergroting van het meerderheidsbelang kreeg het bedrijf Alphalogic en Re-spect in handen.

Ctac breidde eind 2008 zijn productaanbod uit met erp en crm software van Microsoft Dynamics. Door die stap kan het bedrijf zich meer richten op kleine en middelgrote bedrijven waarvoor een SAP-implementatie te duur of te uitgebreid is.

Sinds 1 mei 2008 is het bedrijf opgedeeld in vier divisies: Business Services,  Midden- en Kleinbedrijf, Managed Services en Professional Services. C-tac verwacht zich door uitbouw van de marktposities en cross selling-mogelijkheden te profileren als SAP- en erp-specialist.

Het sinds 1998 beursgenoteerde bedrijf sleepte een grote opdracht binnen voor de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Het bedrijf kwam in 2008 negatief in het nieuws door een mislukte SAP-implementatie bij de provincie Noord-Holland en Free Record Shop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Ymere vervangt Capgemini door Ctac

Provincie verliest vertrouwen in SAP en CTAC

CTAC breidt uit in België

Ctac zet SAP en Microsoft niet tegen elkaar op

Ctac mikt op het MKB met Microsoft Dynamics

Ctac groeit fors in eerste halfjaar

Hogendoorn nieuwe baas bij Ctac

Ctac neemt Crossverge over

Ctac ziet omzet en winst groeien

Ctac boekt bijna 20 procent minder winst

Ctac opent tweede kantoor in België

Ctac breidt belang in dochters uit

CFO verlaat Ctac na conflict met RVC

Het wil maar niet zomeren voor Ctac

Ctac-CEO verwacht bescheiden groei in 2011

Ctac centraliseert vestigingen in nieuw pand

Ctac krabbelt langzaam uit het dal van 2009

Hilgerdenaar opnieuw CEO bij Ctac

Ctac draagt Hilgerdenaar voor als CEO

Ctac: Vertrekpremie 960.000 euro is niet te hoog

Interim-CEO Ctac hoopt op vaste aanstelling

Ctac boekt 2,2 miljoen euro verlies

Ctac opent Frans kantoor voor SAP in retail

Tommy Hilfiger verlengt beheercontract Ctac

Ctac wil Yellow2B en Yellow & Red overnemen

Ctac boekt verlies in derde kwartaal 2009

Ctac blijft op overnamepad ondanks winstval

Ctac gaat crisis te lijf met efficiëntieslag

Winstval Ctac door halvering consultancytaken

Winst Ctac halveert na recordjaar


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-12T11:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.