Eneco kiest Ciber voor beheer SAP en Oracle

Dit artikel delen:

Energieleverancier Eneco besteedt de ondersteuning voor SAP- en Oracle-applicaties uit aan ict-dienstverlener Ciber Nederland. Consultants van Ciber gaan in de komende drie jaren onder meer de bouw, het technisch ontwerp en de benodigde aanpassingen van de SAP- en Oracle-toepassingen verzorgen. Door de uitbesteding wordt het huidige contract dat de ict-dienstverlener met Eneco heeft verder uitgebreid. Ciber mag zich nu voorkeursleverancier noemen.

Volgens Wouter Janssen, manager concern inkoop bij Eneco, is de gedrevenheid van Ciber doorslaggevend geweest in de keuze. ‘De consultants zijn altijd enthousiast in het streven om hun beloftes waar te maken.' Ciber, dat al meer dan tien jaar samenwerkt met Eneco, heeft van oudsher veel klanten in de energiesector, waaronder naast Eneco ook Essent. Bij Eneco heeft de ict-dienstverlener meegewerkt aan de ontwikkeling van het Marketing Verkoop Systeem (MVS); het centrale bedrijfssysteem dat binnen Eneco wordt gebruikt voor het bijhouden van klantgegevens (zoals energieverbruik), boekhouding en facturering. Ciber hoopt door het drie jaar durende project de expertise in de energiesector nog verder uit te kunnen breiden.

De keuze van Eneco om de relatie met Ciber uit te breiden tot die van een preferred supplier, valt samen met een algehele verandering binnen de ict-structuur van Eneco. Volgens een woordvoerder wordt het aantal leveranciers waar Eneco gebruik van maakt uit kostenoverweging teruggedrongen van zestig leveranciers naar vier preferred suppliers.

Deze specialisatie zal volgens Janssen op lange termijn nog meer voordelen opleveren. ‘We verwachten binnen drie jaar meer naar resultaatgerichte opdrachten te gaan. Door een verregaande specialisatie van onze leveranciers en samenwerking tussen de partijen onderling, verwachten we dat leveranciers meer proactief met adviezen en innovatie gaan komen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-02T16:15:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.