Ctac blijft op overnamepad ondanks winstval

Dit artikel delen:

Net als de afgelopen jaren blijft SAP-specialist Ctac ook de komende jaren zoeken naar interessante overnamekandidaten. 'We gaan vast nog groeien door acquisities, maar zijn daarbij wel voorzichtig. We moeten op onze bedrijfsvoering letten en zorgen voor verdere professionalisering', vertelt financieel directeur Jan-Willem Wienbelt na publicatie van tegenvallende halfjaarcijfers. Hij meldt er snel bij dat er momenteel geen overnames spelen.

Ctac heeft het afgelopen halfjaar veel profijt gehad van de bedrijven die de dienstverlener heeft overgenomen. Voornamelijk door de omzet van deze pas aangekochte activiteiten, boekte het bedrijf uit Den Bosch een omzetgroei van 7 procent. De autonome omzet, dus zonder de aangekochte bedrijven, daalde met 5 procent. Het bedrijf zag het eerste halfjaar van 2009 zijn nettowinst met 89 procent afnemen tot drie ton bij een omzet van 37,5 miljoen euro.

Drie categorieën

'We zullen ons overnamebeleid van de afgelopen jaren ook in de toekomst doorzetten', zegt de financieel directeur. Hij vertelt dat er drie categorieën bedrijven zijn waarin Ctac naar overnames kijkt. Het is bijvoorbeeld op zoek naar 'goede ondernemers in Duitsland'. De dienstverlener is daar nog niet zo lang actief, maar wil er groeien.

Ook steekt Wienbelt niet onder stoelen of banken dat zijn bedrijf interesse heeft in organisaties met specifieke kennis om zo zijn kennisportfolio uit te breiden. De financieel directeur wil geen voorbeelden noemen. 'Het gaat om het versterken van bestaande kennis en uitbreiden naar aanpalende kennisgebieden.' De derde categorie betreft bedrijven die actief zijn op deelmarkten waar Ctac niet actief is, zoals het bank- en verzekeringswezen.

Dak boven het hoofd

Geschikte overnamekandidaten zijn de ondernemingen die onder de vlag van Ctac hun activiteiten snel kunnen uitbreiden, legt Wienbelt uit. 'Ctac biedt daarvoor dan de infrastructuur, het dak boven hun hoofd.'

De autonome omzet daalde met 5 procent, voornamelijk door slechte resultaten van de divisies Professional Services en Business Services. De SAP-dienstverlener neemt zijn organisatie onder de loep in een poging deze efficiënter te maken. Processen worden verbeterd en kosten kunnen omlaag, vertelt Wienbelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-28T13:40:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.