Exact: Verkoop licenties daalt minder hard

Softwareleverancier ziet verbetering markt

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Exact ziet de markt verbeteren. Dat stelt het management van het bedrijf aan de hand van de omzet uit softwarelicenties in het derde kwartaal van 2009. De omzet uit softwarelicenties daalde in het derde kwartaal van 2009 met 17,2 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste en tweede kwartaal van 2009 ging de omzet uit softwarelicenties nog met 30,4 procent achteruit. De totaalomzet bedroeg in het derde kwartaal van 2009 54, 8 miljoen euro. Dat is 8,6 procent minder dan in dezelfde periode in 2008.

Het bedrijf zag de brutowinst (ebitda) in vergelijking met het derde kwartaal van 2008 met twintig procent stijgen tot 12,9 miljoen euro. Dat komt voornamelijk door besparingen op personeelskosten. De softwareleverancier schrapte in 2008 tien procent van de banen.

Exact Software sloot in de eerste drie kwartalen van 2009 ook een aantal contracten met nieuwe klanten. Van die overeenkomsten zat een aantal al een jaar in de pijplijn. Ceo Rajesh Patel verwachtte bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2008 dat zijn bedrijf in 2009 weinig omzet zou behalen uit nieuwe klanten. Hij zei toen tegen Computable dat er vooral omzet behaald zou worden uit licenties van bestaande klanten.

De softwarleverancier uit Delft heeft de meeste hinder van slechte marktomstandigheden bij de activiteiten in Noord-Amerika. Het bedrijf zegt zich klaar te maken voor het herstel van het economisch klimaat. Dat doet de leverancier door bijvoorbeeld extra te investeren in Exact Online. Dat is boekhoudsoftware die als webdienst wordt geleverd. Dat pakket werd onlangs aangepast zodat het ook browsers van Safari (Apple) en Firefox (Mozilla) ondersetunt.

ERP

Exact Software werd opgericht in 1984. Het bedrijf levert bedrijfssoftware voor erp, crm en hrm. Er werken ongeveer 2400 mensen verdeelt over ongeveer veertig kantoren op alle continenten. In 2008 boekte het bedrijf een omzet van 261 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T12:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.