Investeerders nemen Eurosystems over

Dit artikel delen:
Euro

Investeringsmaatschappij Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in Eurosystems uit Nieuwegein. Dolfin Capital heeft als co-investeerder mee geïnvesteerd. Eurosystems levert softwareoplossingen aan de Nederlandse kredietbeheerders, incassobureaus en deurwaarders. Het bedrijf wil met de nieuwe kapitaalinvestering internationaal uitbreiden, een nieuw softwareplatform opzetten en een uitbestedingsdienst voor debiteurenbeheer starten.

Eurosystems zegt een geïntegreerde oplossing in huis te hebben voor de administratieve en ondersteunende processen in de 'credit management-sector'. Met de software kunnen klanten het gehele schuldincasseringstraject ondersteunen, inclusief de verwerking van bulkincasso's van telecom- en nutsbedrijven.

Het Nieuwegeinse bedrijf heeft ambitieuze groeiplannen, onder andere via internationale expansie en het bedienen van nieuwe klantgroepen, zoals achterstandsbeheerafdelingen en bedrijven die het debiteurenbeheer willen uitbesteden. De basis van deze strategie is de lancering van het nieuwe platform Credit Navigator aan het eind van het jaar. Verder wil Eurosystems internationaal uitbreiden.

Actuera en SecondFloor

Eurosystems zocht voor de groeiplannen extra kapitaal en vond dat bij Main Capital Partners met hun fonds Main Capital II. Dit investeringsfonds heeft hoofdzakelijk private investeerders aan boord. Binnenkort start er ook een Main Capital III dat zich met een beoogd budget van 65 miljoen euro richt op softwarebedrijven met groeipotentie. Main Capital participeerde eerder al in twee andere financiële softwareleveranciers: Actuera en SecondFloor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-12T16:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.