Reggie de Jong toch commissaris Qurius

Dit artikel delen:

Voormalig Ordina-topvrouw Reggie de Jong wordt alsnog benoemd tot commissaris van erp-dienstverlener Qurius in Zaltbommel. Een eerdere voordracht door de raad van commissarissen in mei 2011 werd om juridische redenen afgeblazen. Qurius werd kort voor de aandeelhoudersvergadering in 2011 een zogeheten structuurvennootschap. Daardoor kreeg de ondernemingsraad van het bedrijf het recht een nieuwe commissaris voor te dragen. ‘Door deze samenloop van omstandigheden hadden de commissarissen eigenlijk voor hun beurt gesproken’, zegt woordvoerder Albert Holzappel.

De ondernemingsraad sprak in de zoektocht naar een geschikte kandidaat onder andere met Reggie De Jong. ‘Dat klikte', verklaart Qurius-woordvoerder Albert Holzappel de herkansing voor De Jong.

De voordracht door de ondernemingsraad maakt de benoeming nog niet definitief. Eerst moeten de aandeelhouders hier nog hun fiat aan geven. Dat gebeurt hoogstwaarschijnlijk tijdens de geplande algemene vergadering van aandeelhouders op 24 mei 2012. Tijdens de vergadering zal de raad van bestuur, onder voorzitterschap van Qurius-ceo Leen Zevenbergen, verslag uitbrengen over het jaar 2011.

Reggie de Jong gaf tot juni 2009 leiding aan Ordina BPO, de processuitbestedingsdivisie van Ordina die in april 2009 in handen kwam van branchegenoot Centric. De Jong werd een jaar voor haar vertrek bij Orina BPO benoemd en stoomde de divisie in hoog tempo klaar voor verkoop. Een maand na de overname door Centric stapte De Jong op, naar verluidt na ruzie met Centric-eigenaar Gerard Sanderink. Het bedrijfsonderdeel werd daarna omgedoopt tot Centric Financial Solutions & Services (FSS).

DSB Bank

Voor haar benoeming bij Ordina was De Jong anderhalf jaar chief information officer (cio) bij DSB Bank.

Haar collega-commissarissen bij Qurius worden investeerder en voormalig Exact-ceo Lucas Brentjens en consultant/investeerder Evert Smid. De Jong neemt in de raad de plaats in van management consultant Fred Geerts.

CV Reggie de Jong

Reggie de Jong is een allround, energieke en solide entrepreneur met 27 jaar brede management ervaring in herstructurerings-, ontvlechtings- en integratietrajecten. Analytische, praktische en klantgerichte instelling. Veel gevoel voor netwerken, het slaan van bruggen en het motiveren van medewerkers. Haar achtergrond ligt voornamelijk op het gebied van in- en outsourcing, IT, operations, sales & marketing en mergers & acquisitions.

Eigen managementadviesbureau
Sinds eind 2009 heeft De Jong haar eigen managementadviesbureau met de volgende kernactiviteiten: restructuring, program management, interim management, consulting en brain works (masterclasses en training) met aansprekende opdrachten in diverse markten. Veelal maakt een complex IT-component onderdeel uit van de opdracht.

Ordina BPO
Daarvoor heeft zij als CEO van Ordina BPO dit onderdeel van het beursgenoteerde IT-bedrijf geleid, geherstructureerd en verkocht. Ook de transitie is nog door haar gerealiseerd, waarna zij besloten heeft haar eigen onderneming te starten.

DSB Bank
In de periode van oktober 2006tot en met mei 2008 is De Jong cio en lid van de raad van bestuur van DSB Bank geweest. In deze rol heeft zij ervoor gezorgd dat alle coresystemen werden vervangen en ook de beheersing van de systemen en processen op een hoger niveau werd gebracht. Daarnaast heeft zij de programmamanagement-organisatie ingericht en geleid.

Stater
De eerste kennismaking met de financiële markt heeft zij gemaakt als een van de oprichters van Stater, een hypotheekdienstverlener. Stater is mede onder haar verantwoordelijkheid uitgegroeid tot de grootste BPO-partij in Nederland op dit vlak.

Opleiding
De Jong heeft als opleiding HEAO-CE en e-MBA (e-commerce & business management) aan de Georgetown University, Washington DC. Daarnaast maakt zij onderdeel uit van ‘De Nieuwe Commissaris', een uitwisselingsprogramma van kennis en ervaring over relevante thema's voor commissarissen.

Overig
De Jong houdt geen aandelen in Qurius en heeft geen andere commissariaten. Ze is geboren op 7 januari 1964.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T10:06:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.