VVV-Venlo kiest voor Afas Software

Dit artikel delen:

Voetbalclub VVV-Venlo heeft als zesde club uit de Nederlandse Eredivisie besloten zijn interne bedrijfsprocessen te automatiseren met de geïntegreerde software van Afas Software. Met behulp van de erp-oplossing van Afas Software krijgt de club een beter en actueler inzicht in zijn bedrijfsresultaten. Eerder kozen AZ, FC Utrecht, NAC Breda, RKC Waalwijk, PEC Zwolle en alle achttien clubs uit de Jupiler League al voor Afas Software.

Door te kiezen voor de software van Afas krijgt VVV-Venlo realtime inzicht in zijn financiële situatie en wordt de administratieve lastendruk verminderd. De eredivisieclub beschikt nu over één geïntegreerd systeem (Afas Profit) voor contractbeheer, processen rondom sponsorcontracten, fanshop, webshop, relatiebeheer (crm), boekhouding, personeels- en vrijwilligersadministratie (hrm) en exploitatiebeheer. Ook de verslaglegging richting de KNVB geschiedt met slechts één enkele handeling.

Coöperatie Eerste Divisie

In 2010 tekende Afas Software al een grootschalig driejarig contract met de Coöperatie Eerste Divisie (CED) nadat eerder FC Den Bosch voor Afas Software koos. 'Een belangrijke doelstelling twee jaar geleden was om middels het implementeren van Afas Profit Online te komen tot een meer uniforme inrichting van het ondernemingsprocesbeheer bij de Jupiler League-clubs', zegt Jelle Beuker, manager bij CED. 'Dit is inmiddels gerealiseerd en daarmee hebben de clubs het benodigde overzicht op bijvoorbeeld commercieel en financieel gebied gekregen. De uniforme inrichting geeft ons als CED bovendien de mogelijkheid clubs op league-niveau te ondersteunen met collectieve financiële rapportages welke bijdragen aan de financiële gezondheid van onze clubs.'

'Een voetbalbedrijf kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid aan disciplines en achter iedere discipline gaan totaal verschillende processen schuil', zegt Bas van der Veldt, ceo van Afas Software. 'Het is dus van groot belang om als club deze processen in één systeem te integreren. Omdat iedere club op dit vlak met dezelfde uitdagingen te maken heeft, kunnen zij veel van elkaar leren. We zien dan ook verschillende initiatieven ontstaan tussen clubs om kennis te delen en zo optimaal gebruik te kunnen maken van onze software.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-02T14:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.