Solera lijft Colimbra en VolmachtBeheer in

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Software- en dataleverancier voor de verzekeringsbranche Solera neemt branchegenoot Colimbra uit Hoofddorp over. Daarmee versterkt Solera haar positie op de Nederlandse markt voor software voor autoverzekeraars. Via Colimbra krijgt Solera ook VolmachtBeheer in handen.

Colimbra is gespecialiseerd in databeheersoftware en -dienstverlening voor de autoverzekeringsbranche. Het bedrijf telt 27 medewerkers verdeeld over vestigingen in Baarn en Hoofddorp.

De overname van Colimbra is inclusief de activiteiten van VolmachtBeheer. Colimbra heeft sinds 2012 het belang in dat bedrijf stapsgewijs uitgebreid.

Colimbra en VolmachtBeheer ontwikkelden samen de VolmachtBeheer Producten Interface (VPI). Die wordt ingezet voor optimalisatie van data-uitwisseling tussen gevolmachtigden, volmachtgevers en andere partijen in de volmachtmarkt.

Het is de tweede overname van Solera op de Nederlandse markt in een halfjaar tijd. Eind 2016 werd Digidentity overgenomen. Dat levert identiteitscertificering en authenticatie-oplossingen voor klanten binnen de Nederlandse en Britse overheid en is een stap buiten de auto- en verzekeringsbranche waarin Solera vooral actief is. Solera investeerde in 2010 in Digidentity met het idee het bedrijf mogelijk later over te nemen.

Verzekeringsbranche

Solera heeft zich de afgelopen jaren verstrekt via een reeks overnames van Nederlandse softwarebedrijven binnen de verzekeringsbranche.

Het bedrijf betrad in 2006 de Nederlandse markt via de overname van data- en softwarebedrijf voor claimverwerking ABZ. In 2010 breidde Solera haar risico- en vermogensbeheerplatform uit met de overname van leverancier voor analytics en data voor verzekeraars MarketScan.

In 2011 verwierf het bedrijf de softwareleverancier voor het beheer van werkplaatsen en schadeherstelbedrijven Commerce Delta. In augustus 2015 volgde de acquisitie van Autodata, een softwaremaker voor de waardebepaling van voertuigen, inventarisbeheer en optimalisering van de bedrijfsvoering van autodealers en leasebedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-06T10:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.