Ctac zwengelt aandelenhandel aan met ABN Amro

Dienstverlener wil beursnotering gebruiken voor aantrekken van extern kapitaal

Dit artikel delen:
Ctac pand Den Bosch 2012

Ict-dienstverlener Ctac gaat in zee met ABN Amro voor de bevordering van de handel in zijn aandelen. Het Bossche bedrijf verwacht ermee meer extern kapitaal aan te trekken, een deel door ABN Amro zelf. De aanstelling van deze bank als ‘liquidity provider’ staat los van het besluit in maart om de dividenduitkering te wijzigen, vertelt ceo Henny Hilgerdenaar aan Computable.

De overeenkomst met ABN Amro vervangt een soortgelijke overeenkomst met SNS Securities, aldus Hilgerdenaar. Laatstgenoemde samenwerking stopte kortgeleden en Ctac had behoefte aan een nieuwe liquidity provider. Zo’n partij zorgt ervoor dat de handel in aandelen op gang blijft en koopt daartoe meestal zelf aandelen op in ruil voor cash.

Ctac heeft als strategie zijn beursnotering te gebruiken voor het aantrekken van extern kapitaal voor algemene bedrijfsdoeleinden en acquisities. De dienstverlener kan het geld goed gebruiken. In 2019 daalden de omzet met 1,4 procent en het netto-resultaat met 23,5 procent. Daar komt nu de coronacrisis overheen.

Coronacrisis

"Wij moeten onze debiteurenpositie goed managen"

De coronacrisis heeft invloed op vrijwel elk bedrijf en dus ook op Ctac, vertelt ceo Hilgerdenaar. ‘Onze klanten beleven nu ook uitdagende tijden en dat betekent dat wij onze debiteurenpositie goed moeten managen.’ De topman merkt dat sommige klanten hun betaaltermijnen oprekken. Komende week presenteert het bedrijf zijn eerstekwartaalcijfers en doet dan uitspraken over de actuele financiële situatie en de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Eind maart besloot Ctac de aangekondigde overname van Oliver IT tijdelijk stop te zetten om meer focus te geven aan het beheer van de kasstroom en het werkkapitaal. Tegelijkertijd kijkt de dienstverlener naar kostenbesparingen en de inzet van ondersteunende maatregelen vanuit de overheid.

Om de financiële armslag te versterken paste Ctac zijn eerder gemelde dividendvoorstel over het boekjaar 2019 aan. In plaats van een cashdividend van 0,08 euro per aandeel wordt nu een stockdividend van 0,08 euro per aandeel voorgesteld aan de aandeelhouders. Deze aanpassing staat volgens Hilgerdenaar los van de nieuwe overeenkomst met ABN Amro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-24T12:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.