Tellow profiteert van vers kapitaal moeder Ageras

Dit artikel delen:

Ageras Group, het Deense moederbedrijf van de Nederlandse boekhoudtool voor zzp'ers Tellow, heeft 34 miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij zeven investeerders. De kapitaalinjectie wordt gebruikt om de internationale expansie van de groep te versnellen en de huidige buy-and-build strategie voort te zetten. Ook Tellow, in 2020 ingelijfd door Ageras, profiteert hiervan.

Van de zeven participanten in Ageras zijn vier partijen bekendgemaakt: Investcorp, Lugard Road Capital, Saeid Esmaeilzadeh en Centripetal Capital bekend gemaakt. Ageras haalde in een eerdere ronde al zestig miljoen euro op.

Het Deense bedrijf begon in 2012 als een marktplaats om kleine en middelgrote bedrijven te koppelen aan accountants. Daar zijn in de loop der jaren diverse financierings- en boekhoudoplossingen aan toegevoegd. Op softwaregebied zijn dat naast Tellow onder meer Zervant, een Finse leverancier van facturatiesoftware, en Salary, een salarissoftwareaanbieder uit Denemarken. Die werden in 2021 overgenomen.

Ageras wil het kapitaal gebruiken voor verdere overnames en het vervolmaken van het one-stop-shop-model voor kleinere ondernemers. Het bedrijf gaat de strijd aan met gevestigde softwareleveranciers én accountants, bijvoorbeeld door financieringsmogelijkheden aan te bieden als extra service. In Nederland doet onderdeel Tellow dat via het dochterbedrijf Ageras Finance met diensten als factuurfinanciering, leningen en 'buy-now-pay-later'. Het bedrijf claimt dat ondernemers binnen de software in een paar klikken hun liquiditeit kunnen vergroten, zonder informatie dubbel in te voeren.

Gat in markt

Tellow zegt in een gat in de markt te zijn gesprongen door software te leveren waarmee zzp'ers hun boekhouding geautomatiseerd kunnen regelen. Het jaarlijks bezoek aan de boekhouder voor de IB-aangifte zou dan niet meer nodig zijn. Met behulp van de app kunnen (micro-)ondernemers offertes en facturen maken en versturen en hun financiën bijhouden. Ook kunnen ze hun bonnetjes en facturen eenvoudig scannen, waarna ze elk kwartaal in één klik in de btw-aangifte kunnen indienen bij de Belastingdienst.

Het bedrijf uit Amsterdam, in 2016 gestart als spin-off van de Rabobank, wil zijn dienstverlening uitbreiden met nieuwe apps. Daarvoor krijgt het extra financiële middelen uit de nieuwe investeringsronde van moederbedrijf Ageras. Overigens is de Rabobank nog steeds aandeelhouder via zijn investeringsvehikel Rabo Frontier Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-21T12:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.