ABN Amro verhoogt Digital Impact Fund tot 50 miljoen

Dit artikel delen:
fintech

ABN Amro verhoogt zijn Digital Impact Fund (DIF) naar vijftig miljoen euro. Het fonds is in 2015 opgericht en bedroeg tien miljoen euro. Door het bedrijfskapitaal te verhogen, wil de bank grotere strategische investeringen doen in (inter)nationale fintechbedrijven.

Het DIF investeert in innovatieve startups en scale-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. In de afgelopen twee jaar is geïnvesteerd in vijf bedrijven. Het gaat om het Duitse solarisBank, het Amerikaanse Cloud Lending Solutions (CLS), het Zweedse Tink en Behaviosec en een blockchain initiatief in trade & commodity finance.

De bank maakt nu bekend dat het zijn investeringsfonds verhoogt tot vijftig miljoen euro. Deze uitbreiding biedt naar eigen zeggen de mogelijkheid om de investeringshorizon van het DIF te verruimen en daarmee de impact van het fonds te vergroten op het verbeteren van onze digitale dienstverlening aan onze klanten.

Hugo Bongers, directeur bij het ABN Amro Digital Impact Fund: ‘De afgelopen twee jaar hebben we mooie investeringen gedaan in bedrijven waardoor we onze digitale dienstverlening aan klanten in een hoog tempo kunnen verbeteren. Daarnaast hebben die investeringen ons toegang gegeven tot het ecosysteem aan investeerders, bedrijven en ontwikkelaars die al bij die bedrijven betrokken zijn. In feite hebben we zo een vliegwiel gecreëerd om ook onze eigen digitale ontwikkeling structureel verder te versnellen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-19T10:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.