KPN drukt de koersontwikkeling van de AEX

De Amsterdamse effectenbeurs schommelde in de ochtend op een gering verlies van een punt, op 662,56 punten. Wederom moest KPN behoorlijk terrein prijsgeven. Het aandeel koerste op een verlies van nog eens drie euro en zette daarmee de trend van gisteren voort.

Toen moest KPN maar liefst 8,20 euro inleveren, waardoor het aandeel sloot op 111,30 euro.
Analisten verwachten weliswaar dat de alliantie met het Japanse NTT Docomo goede perspectieven biedt voor de positie van KPN in Europa, maar het tegenvallende nieuws is dat de geschatte beurswaarde van KPN Mobile aanzienlijk lager zal uitvallen. Eerder gingen analisten uit van een waarde van vijftig- tot zestig miljard dollar. Dat bedrag is inmiddels bijgesteld naar veertig miljard euro.
De negatieve trend op de Nasdaq had ook zijn effect op de koersontwikkeling van de technologiefondsen op het Damrak. Grote verliezers waren onder andere Philips, Baan en Getronics. Ook VNU moest flink inleveren. Het aandeel verloor 5,55 procent en sloot op 60,45 euro.
Tot de winnaars op de AEX behoorde voor de verandering World Online, dat zijn omzet over laatste kwartaal met 39 procent zag stijgen naar 40,5 miljoen euro. WOL boekte over de eerste drie maanden van dit jaar naar verwachting een negatief resultaat van 79 miljoen euro. Vandaag opende de koers van World Online weer een fractie hoger met 0,55 euro. De koers schommelt nu rond de 12,75 euro, wat nog steeds zo'n 70 procent beneden de introductiekoers is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable