Damrak begint deze week licht hoger

De Amsterdamse effectenbeurs is de week voorzichtig begonnen. De AEX-index stond om half elf op 684 punten, 0,4 procent hoger dan het slot van vrijdag. Ook de Midkap-index ging licht omhoog en noteerde iets hoger bij een stand van 644, een winst van 0,5 procent.

Hiermee lijkt de daling van vrijdag gekeerd. Toen sloot de AEX 1,44 punten lager dan donderdag, op een niveau van 682,72 - een verlies van 0,21 procent. De Midkap gaf 6,05 punten prijs op 639,92, een koersdaling van 0,94 procent.
Directe aanleiding tot de dalingen was een winstwaarschuwing van het levensmiddelenbedrijf Unilever. De technologie-waarden eindigden vrijdag verdeeld tot hoger. De kabelexploitanten Versatel, bekend van Zonnet, en KPNQwest zagen hun aandelen flink klimmen en deze sloten respectievelijk 7,7 procent en 8,1 procent hoger. UPC won vrijdag drie eurocent op 29,40 toen bekend werd dat AT&T zijn hoge-snelheid kabelnet niet gedwongen hoeft open te stellen aan derden. Deze uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor Nederland, en zou kunnen betekenen dat UPC het monopolie op doorgifte van 'inhoud' via zijn kabelnet kan behouden.
Het aandeel UPC steeg maandagochtend opnieuw nadat het bedrijf voorbeurs aankondigde een belang te nemen in het Britse Telewest. Het kabelbedrijf boekte een koerswinst van meer dan 3 procent op 30,32. UPC neemt via moederconcern United Global een deelname van 25 procent in Telewest, in ruil voor 10 procent eigen aandelen. Hierdoor stijgt het belang van United in UPC van 51 procent tot 61 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.