Software AG schrijft zonnige cijfers

Het Duitse Software AG kan over het eerste halfjaar terugkijken op een sterke stijging van de omzet met 16 procent naar 196,3 miljoen euro.

De nettowinst steeg eveneens met een aanzienlijk percentage van 46 procent naar 22,5 miljoen euro. Al met al stegen de omzet en de winst van Software AG over het eerste kwartaal met respectievelijk 15 en 17 procent. Alle drie de bedrijfsonderdelen droegen bij aan de winst. De omzet uit licenties steeg met 13 procent naar 58,8 miljoen euro. De omzet uit Professional Services nam toe met 24 procent naar 75,2 miljoen euro, dankzij onder andere de overname van diverse ssp's (software service provider) in Europa, Australië en de Verenigde Staten. De inkomsten uit onderhoud vertoonden wederom een solide groei met 11 procent naar 61,9 miljoen euro.
Software AG besteedt een groot deel van zijn budget aan onderzoek en ontwikkeling. In de eerste helft van dit jaar bedroegen de uitgaven daaraan 26,9 miljoen euro, 22 procent van de totale omzet. Daarmee neemt de Duitse onderneming een toppositie in onder zijn concurrenten. Software AG manifesteert zich als een van de weinige Europese softwarebedrijven sterk in de Oost-Europese landen. Het bedrijf heeft inmiddels belangen in Polen. In de Baltische regio heeft het samenwerkingsverbanden aangeknoopt met het bedrijf Microlink.
De omzetten uit activiteiten op het gebied van e-zakendoen verdubbelden. Software AG wist met zijn e-activiteiten een marktaandeel van 30 procent in Europa te bereiken. Ook voor de nabije toekomst zijn de perspectieven voor Software AG rooskleurig. Het bedrijf verwacht over het jaar 2000 een groei van zowel de omzet als de winst met dubbele cijfers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.