Via Networks lijdt grotere verliezen

Internet-bedrijf Via Networks heeft in het tweede kwartaal het verlies zien oplopen tot 15,8 miljoen dollar, ruim drie keer zoveel als een jaar eerder.

Wel verviervoudigde de omzet naar 26 miljoen dollar. Volgens de isp (Internet service provider) - die eerder dit jaar naar de beurs ging - is de toename van het verlies te wijten aan de kosten van acquisities en afschrijvingen. Aangoodwill bijvoorbeeld werd 8,1 miljoen dollar afgeschreven. Het verstrekken van opties aan het personeel drukte op het resultaat met 1,4 miljoen dollar.
Via Networks ging in februari naar de beurs, op een tijdstip dat de Internet-hype nog in volle gang was. De isp ging naar zowel de Amsterdamse effectenbeurs als de Amerikaanse Nasdaq tegen een introductiekoers van euro 21,23. Direct na de eerste notering explodeerde de koers, om de volgende dag weer flink te dalen. Momenteel noteert Via Networks rond de 17 euro, ruim 20 procent onder de introductieprijs.
Het bedrijf voorziet voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven van de basisbenodigheden op het gebied van Internet. Te denken valt aan diensten als toegang tot Internet, email-faciliteiten, domeinregistratie en het creëren van intranetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.