Global Crossing verliest bij hogere omzet

De laatste drie maanden van 1999 hebben Global Crossing geen windeieren gelegd. De aanbieder van telecominfrastructuur boekte in deze periode bijna 1,07 miljard dollar aan omzet.

Winst zat er dit kwartaal echter niet in, omdat de onderneming nog steeds in een fase zit waarbij investeringen de belangrijkste aandacht opeisen. Daardoor werd genoemde periode met 225 miljoen dollar aan verlies afgesloten. Ter vergelijking: in 1998 boekte het bedrijf over de laatste drie maanden 205 miljoen dollar omzet, waarvan 56 miljoen aan nettowinst overbleef.
De laatste drie maanden van 1999 waren nogal hectisch. In deze periode werd onder meer de overname van Racal Telecom afgerond. Hierdoor krijgt Global Crossing de beschikking over een ultramodern op IP-technologie gebaseerd netwerk, dat meer dan tweeduizend steden en dorpen in het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbindt. Daarnaast is met Hutchison Whampoa dejoint venture Hutchison Global Crossing opgezet. Met deze onderneming, ter waarde van 1,2 miljard dollar, krijgt Global Crossing toegang tot netwerken in Hongkong en - als de Chinese overheid het toestaat - ook tot geheel China.
"De goede resultaten tonen aan dat wij in snel tempo ons wereldwijde communicatienetwerk en onze telecomdiensten blijven uitbreiden", alduschief executive officer Bob Annunziata. "In een jaar tijd is de netto-omzet verviervoudigd, van 420 miljoen dollar naar 1,67 miljard." Het verschil in de zogenoemde proforma-omzet (omzet exclusief investeringen in deelnemingen, overnames en dergelijke) is echter beduidend minder. Deze bedroegen voor 1999 en 1998 respectievelijk 4,1 en 3,6 miljard dollar. Verder valt op dat over het hele jaar genomen - ondanks de hogere netto-omzet - het verlies licht is toegenomen, van 135 tot 138 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable