EC staakt antitrust-onderzoek naar NSI

De Europese Commissie (EC) staakt zijn antitrust-onderzoek naar de zakenpraktijken van domeinnaam-beheerder Network Solutions Incorporated (NSI). Het Amerikaanse bedrijf meldt dat de EC verder geen stappen onderneemt tegen de ex-monopolist.

De afgelopen twee jaar is NSI tot twee maal toe het onderwerp geweest van een onderzoek naar anti-concurrentie praktijken. De eerste keer was in augustus 1998 vanwege een opvallend gebrek aan concurrentie in de markt voor het registreren van Internet-domeinnamen.
Het tweede onderzoek ging in juli vorig jaar van start. Die keer betrof het mogelijke concurrentie ondermijnende activiteiten in de aanloop naar het openen van de markt voor domeinnaam-registratie.
Europese wederverkopers van NSI's diensten klaagden dat zij gedwongen waren oneerlijke contracten met de hoofdregistreerder te sluiten. Die overeenkomsten zouden de wederverkopers verbieden zelf registreerder te worden onder de nieuwe regels.
NSI zegt nu beide onderzoeken ongeschonden doorstaan te hebben. De ex-monopolist dat alle verdenkingen ongegrond zijn gebleken. Experts nuanceren dit door er op te wijzen dat het staken van de onderzoeken ook kan voortkomen uit een gebrek aan bewijs gecombineerd met een forse wijziging van de desbetreffende situatie.
De EC erkent dan ook dat de nieuwe regels voor domein-registratie, opgesteld door de non-profit Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), afdoende zijn voor het waarborgen van concurrentie in deze markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable