Y2K-problemen komen langzaam aan het licht

Langzamerhand komen problemen en probleempjes aan het licht die zijn veroorzaakt door het Jaar-2000-probleem. Adviesbureau KPMG heeft wereldwijd een onderzoek gedaan naar wat er sinds 1 januari in computersystemen mis ging.

"Vijf procent van alle bedrijven in het Verenigd Koninkrijk heeft gemeld een of andere storing te hebben ondergaan als gevolg van de digitale jaarwisseling, zo blijkt uit een onderzoek van het Office of National Statistics", zegt Malcolm Marshall, information risk management partner bij KPMG.
De gemelde storingen lopen van ernstig tot grappig. In de eerste categorie vallen de problemen die twee Japanse en zeven Amerikaanse kerncentrales hebben ondervonden. In de tweede categorie valt de Amerikaan die een boete moest betalen van 91 duizend dollar, omdat hij een videoband honderd jaar te laat had teruggebracht. Of het feit dat Amerikaanse en Franse spionagesatellieten enkelen uren niet goed hebben gefunctioneerd ernstig of grappig is, laat KPMG in het midden.
Andere meldingen zijn: verkeerslichten op Jamaica die niet hebben gewerkt, het persagentschap van het Kremlin dat geen e-mails de deur uitkreeg en klantenrekeningen van een buitenlandse bank in Japan die zijn verwijderd.
De verwachting is volgens KPMG dat 29 februari weer nieuwe problemen gaat opleveren, omdat niet elk systeem weet dat het jaar 2000 een schrikkeljaar is. Dat is namelijk een uitzondering op de regel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.