Lotus steunt schoorvoetend Windows 2000

Lotus Development zegt Microsofts nieuwe besturingssysteem te gaan ondersteunen met zijn groupware Notes/Domino. Dit terwijl Windows 2000 hecht verbonden is met Microsofts eigen mailsoftware annex groupware Exchange 2000.

Lotus zal ondersteuning voor de opvolger van Windows NT 4 opnemen in de toekomstige versie 5.0.3 van zijn programmatuur. De IBM-dochter haalt nog wel uit naar Microsoft met de mededeling dat de koppeling met het nieuwe besturingssysteem software-ontwikkelaars voor Exchange nu dwingt ook Windows 2000 en Active Directory te ondersteunen. De programmatuur van Lotus vereist dat niet, aldus de leverancier.
"Domino is ontworpen als een open infrastructuur die niet alleen Notes ondersteunt, maar ook industriebrede standaard-technologieën als Http, Html, POP, Imap, Mapi, Ldap en Nntp. Daarnaast werkt het ook platformonafhankelijk met clients als cc:Mail en handcomputers" (pda's, personal digital assistants), aldus Lotus.
Ironisch genoeg kwam eind vorige maand aan het licht dat de softwareleverancier wil stoppen met de klantenondersteuning voor het oude, maar nog altijd veelgebruikte cc:Mail. Afgezien van dat puntje heeft Lotus wel een deugdelijk argument. Het concurrerende Exchange is - zoals zoveel Microsoft-producten - in toenemende mate gebonden aan Windows.
Bovendien leunt de nieuwe 2000-uitvoering van dat besturingssysteem in grote mate op de Active Directory. De software van Lotus heeft echter een eigen ingebouwd directory-product. Lotus onderzoekt nu methodes om de synchronisatie tussen die twee beheertechnologieën te verbeteren. Voor de nabije toekomst zullen de directories van beide bedrijven nog naast elkaar functioneren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable