Duitse Umts-veiling boven 20 miljard mark

De Duitse veiling van Umts-frequenties voor snel Internet via de mobiele telefoon heeft gisteren de grens van 20 miljard mark overschreden.

De verwachting is overigens dat de opbrengst nog verder oploopt. Het was gisteren nog maar de zevende dag van de veiling, waarvoor twee weken is uitgetrokken. Officieel rekent de regering in Bonn op 20 miljard mark. Dat is tenminste het bedrag dat minister Hans Eichel van Financiën heeft opgenomen in zijn begroting.
Een paar maanden geleden, toen de Umts-veiling in Groot-Brittannië het fabuleuze bedrag van omgerekend 85 miljard gulden opbracht, circuleerden voor Duitsland opbrengsten van rond de 100 miljard mark. Die ramingen zijn ondertussen echter bijgesteld, zeker nadat de Umts-veiling in Nederland met bijna 6 miljard gulden aanzienlijk minder opbracht dat de 20 miljard gulden waarop minister Zalm van Financiën zinspeelde. De 20 miljard waarop de Bondsregering officieel rekent, is echter een absolute ondergrens, zo werd gisteren bewezen.
De opbrengst van de veiling gaat, net als in Nederland, in Duitsland in zijn geheel naar de aflossing van de staatsschuld. Elke 10 miljard is goed voor een besparing aan rente-uitgaven van ongeveer een half miljard mark. Het bedrag van een miljard mark per jaar extra waarop Eichel nu al kan rekenen, wordt waarschijnlijk ingezet voor het oplossen van knelpunten in het wegverkeer. Later dit jaar volgen nog Umts-veilingen in onder meer België, Frankrijk en Italië.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.