Draadloos Internet: toch de volgende hype?

Lagere prijzen en meer consumenten-applicaties zullen leiden tot een explosie van mobiel Internet, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics.

Analisten zijn er al tijden somber over: de kansen van het draadloze Web. Volgens de net uitgekomen studie van Strategy Analytics heeft mobiel internetten dus wel degelijk toekomst. De wereldwijde markt voor draadloze Internet-apparaten zal de komende vijf jaar groeien van 10 miljard dollar naar 73 miljard dollar op jaarbasis, aldus het afgelopen week gepubliceerde onderzoek. Hoofdoorzaak van die explosie is de verwachte keldering van de prijzen voor onder meer handheld computers, WAP-telefoons en andere mobiele multimedia-apparaten.
Strategy Analytics verwacht dat een WAP-telefoon met de kwaliteit van de beste wapjes van vandaag de dag over een paar jaar voor minder dan 150 gulden over de toonbank zal gaan. Duurdere wapjes zullen tegen die tijd een radicaal betere kwaliteit leveren.
Strategy Analytics stelt dat over de hele linie de prijzen voor mobiele Internet-telefoons en handhelds ongeveer zullen halveren. Onderwijl zal de technologische voortgang onverminderd voortschrijden. Meer kwaliteit voor minder geld is wat mobiel Internet levensvatbaar gaat maken, zo luidt de conclusie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-21T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.