Actie BSA tegen software op veilingsites

De Business Software Alliance (BSA) heeft de strijd aangebonden tegen mensen die via veilingsites als e-Bay, QXL en Ricardo illegale software te koop aanbieden.

Volgens de BSA is meer dan negentig procent van de aangeboden software op deze sites illegaal. In totaal loopt de software industrie jaarlijks meer dan 33 miljard gulden mis door softwarepiraterij, aldus de softwarealliantie.
De actie volgde op een eigen onderzoek van de eigen Online Investigative Unit naar softwarepiraterij op veilingsites. "Veel mensen die tot nu toe illegale software op cd's verkochten op allerlei markten, hebben nu de wijk genomen naar de Internetveilingen", aldus woordvoerder Bob Kruger. Volgens de BSA is de verkoop van illegale software via Internetveilingen een groeiend probleem. Met de actie wil de alliantie kopers ervan doordringen dat ze eigenlijk helers zijn.
Maar aantrekkelijk is het nog wel. Zo betaalde de BSA ongeveer 1600 dollar (4100 gulden) voor programma's die in de winkel bij elkaar ongeveer 130.000 gulden gekosten zouden hebben. De BSA heeft gisteren tegen 13 aanbieders in de VS en Duitsland aanklachten ingediend. Worden ze veroordeeld, dan kan dat een boete opleveren van maximaal 150.000 dollar (390.000 gulden).
Sinds 1988 vertegenwoordigt de Business Software Alliance (BSA) wereldwijd de toonaangevende softwareproducten naar zowel overheden als bedrijfsleven en consumenten. Wereldwijde leden van de BSA zijn onder andere Adobe, Apple, Corel, Microsoft, en Symantec.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.